Verneutstyr til plantevernarbeid

Verneutstyr skal brukes ved håndtering og bruk av plantevernmidler for å unngå langtids- og akutte skader
som følge av kjemikalier. Merk at type plantevernmidler, spredemetode og arbeidssituasjon kan ha ulike krav og anbefalinger i forhold til bruk. Verneutstyret skal holdes rent og det skal skiftes ut ved egnede intervaller.

Gode rutiner før, under og etter bruk av plantevernmidler er viktig for å hindre skader på bonden og miljøet. VI anbefaler å lese etiketten eller sikkerhetsdatabladet nøye før bruk.Les mer om bruk av verneutstyr hos Mattilsynet her. Her finner du også informasjon om hvor tett traktorhytta må være.

  Maske/filter Filter
blobid0.png

Støvmaske 3M 8810C
Filter: P2

u/ventil 3PK 

Gir ­beskyttelse mot middels høye nivåer av fint støv og olje­ eller vannbasert tåke. Med to strikker, neseklips og mykt neseskum for å gjøre deg komfortabel, og en sikker passform.

Støvmaske 3M 8822PT
Filter: P2

m/ventil 10PK

Gir beskyttelse mot middels høye nivåer av fint støv og olje­ eller vannbasert tåke. Med to strikker, neseklips og mykt neseskum for å gjøre deg komfortabel, og en sikker passform som passer til de fleste ansiktsformer.

Støvmaske 3M 9332PT
Filter: P3

m/ventil 10PK

De innovative klaffene på det øvre og nedre panelet gjør masken enklere å bruke, ta av seg og tilpasse. Det myke neseskummet føles behagelig mot huden, og det perforerte, buede øvre panelet reduserer duggdannelse på briller og gjør masken kompatibel med vernebriller fra 3M.

Støvmaske 3M 8810
Filter: P2S

u/ventil 20STK

Gir ­beskyttelse mot middels høye nivåer av fint støv og olje­ eller vannbasert tåke.
Med to strikker, neseklips og mykt neseskum for å gjøre deg komfortabel, og en sikker passform.

Halvmaske 3M 4279+
Filter: ABEK1P3

 

For bedre pusteegenskaper ved bruk av ugressmidler, insektmidler eller rengjøringskjemikalier. Halvmaske til engangsbruk er et vedlikeholdsfritt åndedrettsvern som er klar til bruk og kan brukes til den blir skadet, partikkelfilteret blir tilstoppet eller gassfiltrene blir mettet.

Gassfilter 3M 6059DR
Filter: ABEK1

1PAR

For beskyttelse under profesjonell bruk av ugressmidler, insektmidler og rengjøring med kjemikalier kan du bruke 3M™ Filter mot organisk damp 6059. Disse erstatningsfiltrene er egnet til bruk med 3M­masker i vår 6000­, 6500­ og 7000­serie,.

Maskesett 3M 650 AGRI

m/filter

Gjenbrukbare halvmasker er brukervennlige, lett i vekt og komfortable å bruke på lange skift. Masken beskytter mot gasser, damper og partikler – avhengig av hvilke behov du har. Alle maskene har bajonettfester som passer til et stort utvalg av doble, lette filtre, avhengig av dine behov.
Halvmaske 3M 6300 Stor Gjenbrukbare halvmasker er brukervennlige, med et elastomerisk materiale som er lett i vekt og komfortable å bruke på lange skift, samt hodestropper og nakkestropp som er enkle å feste. Masken beskytter mot gasser, damper og partikler – avhengig av hvilke behov du har. Leveres uten filter.
Helmaske 3M 6800S Medium Denne masken gir deg utmerket synlighet og et bredt synsfelt. 3M™ Cool Flow™­ventil gjør det lettere å puste, og reduserer oppbyggingen av varme og fuktighet inne i masken. Leveres uten filter

 

Filter Farge Hovedområde
A Brun  Organiske damper med kokepunkt over 65 °C.
B Grå Uorganiske gasser.
E Gul Sure gasser og damper, samt svoveldioksyd.
K Grønn Ammoniakk og ammoniakk­derivater
P1 Hvit Grove støvpartikler. Partikler opp til 4 x adm.norm.
P2 Hvit Fine støvpartikler. Partikler opp til 10 x adm.norm.
P3 Hvit Giftige og kreftfremkallende partikler (plantevernpulver og kornstøv). Partikler opp til 50 x adm.norm.

 

Ta vare på deg selv og bruk riktig verneutstyr

Masker og filter

Vernebriller

Vernebriller beskytter øynene mot sprut og damp. Skjerm bør brukes ved utblanding og vask hvis det ikke brukes briller.

Vernehansker vinyl

Hansker er et «ekstra lag hud». Ved lengre tids påvirkning vil molekyler etterhvert trenge gjennom. PVC- og nitrilhansker gir ingen langvarig beskyttelse mot midler som inneholder løs-ningsmidler som xylen m.fl.

PVC kjemikaliehansker

Bekina vernestøvler

Myk og fleksibel PU for høy komfort. Ekstra bred lest. Bred og høy tåvernhette i stål gir god plass og økt komfort. Vid i skaftet, også mulighet for å klippe skaftet. Knast på hæl gjør støvelen lettere å ta av. Sklihemmende egenskaper på keramiske fliser og stålunderlag (SRC). Utskiftbar innleggssåle med ekstra dempning i hælen.

Vernestøvel Stepline

Vernedress

Mot farlige partikler og væske-sprut. Beskytter mot radioaktive partikler. Antistatisk beskyttelse. Elastisk midje og ankler. 2-veis glidelås. Pustende materiale.

Engangs vernedress

Støvelovertrekk

Gjennomsiktig med elastisk strikk i toppen. Skaftet er 50 cm langt.

Støvelovertrekk

Betalingspartnere