Denne gangen er vi på gårdsbesøk i Solør, og møter kornforedlerne hos Graminor på Hamar. Bli med oss til John Deere i Tyskland hvor vi får en gjennomgang av treskermodeller og presisjonsteknologi for norske forhold. I tillegg får vi høre fra Sampo i Finland, og mer om deres treskere for nordiske forhold.
Denne gang med temaer som grovfôr, kraftfôr, høstemetoder i flere varianter og forberedelser til neste sesong for å nevne noe.
Igjen har vi med oss Bård Svarstad som leder TV-showet, og vi har selvsagt gjester i studio i tillegg til at vi er på flere gårdsreportasjer underveis.
Torsdag 25. juni hadde vi vår første Agrofil livesending med eget panel bestående av John Deere entusiastene Bård Svarstad, Tore Glærum og Per Faller. Det ble en innholdsrik sending som var verdt å få med seg.
Aktuelle artikler
Nitrogen (N) er overlegent det «driftsmidlet» som sterkest påvirker avlingsmengde- og kvalitet. Inntektspotensialet i høstkornåkrene forvaltes best ved jevn og behovstilpasset nitrogengjødsling.
Prosjektet Grovfor2020 viser at det er store penger å tjene på effektiv grovfôrdyrking, og høye avlingsnivåer er avgjørende for å redusere prisen per FEm.
Grovfôr er den viktigste proteinkilden i en fôrrasjon til drøvtyggere. Det blir derfor viktig å ta vare på en størst mulig del av det som er i graset over i surfôr.
Skal man lykkes som grasdyrker må man ta etablering av ny eng på alvor. Slurves det med etablering av enga vil det bli vanskelig å høste store avlinger de påfølgende engårene.
Grovfôr og spesielt grassurfôr er den største og viktigste delen i fôrrasjon til norske drøvtyggere. Det er også på grovfôret den enkelte har mulighet til å påvirke resultat i størst grad selv.
For å kunne effektivisere mjølkeproduksjonen må en vite hva fôrrasjonen til kua inneholder. Ettersom halvparten av fôrrasjonen til mjølkekua i et normalår består av grovfôr, er grovfôrkvaliteten helt avgjørende.