26.04.2024 | Ola Schjei, fagsjef konservering Felleskjøpet Agri

Lallemand er mest kjent for produktet «Sil-All 4x4+» og som allerede siden 2005 har vært innarbeidet i Norge. I tillegg vil Lallemand og Felleskjøpet tilby et helt nytt biologisk ensileringsmiddel «Magniva Platinum 3HC», som er tilpasset gress med et enda høyere tørrstoffinnhold enn det som har vært vanlig for biologiske midler. Det inneholder en ny stamme bakterier, Lactobacilllus hilgardii, som har vist seg å være sterkere mot spesielt gjær og sopp.

Bra for lommeboka

Grovfôret er grunnlaget for produksjon av både melk og kjøtt og det norske landbrukets største og viktigste ressurs. Å begrense tapet av sukker og protein, som starter umiddelbart fra graset blir kutta i enga, til oksygenet i rundballen eller siloen er oppbrukt har derfor svært stor økonomisk betydning for bonden.

-Felleskjøpet Agri er veldig fornøyd med å få et enda bredere spekter av biologiske ensileringsmidler som kompletterer sortimentet, sier Fredrik Stenseth Ruud, produktsjef marked plantekultur i Felleskjøpet Agri.

Ensileringsmiddel er avgjørende for god innhøsting

I Norge er det store geografiske og klimatiske forskjeller og egenskapene til de ulike ensileringsmidlene blir avgjørende når grovfôret skal høstes.

Syrebaserte midler senker pH-verdien umiddelbart og deaktiverer biologisk aktivitet. Det er spesielt godt egnet der det er fuktig og med lavt tørrstoffinnhold.

De saltbaserte midlene fremmer vekst av melkesyrebakterier og hemmer spesielt sporedannende bakterier. De brukes med gode resultater der sporer har vært en utfordring.

Kunnskap er nøkkelen og Felleskjøpet stiller med en stor stab med svært dyktige medarbeidere som kan hjelpe våre kunder til optimale resultater med innhøsting av grovfôr uansett hvor i landet de er.

Du kan bestille de biologiske midlene i Felleskjøpets butikker, hos Felleskjøpets salgs- og fagkonsulenter, via Felleskjøpets nettsider på felleskjopet.no eller via Kundeservice på 72 50 50 50.