Vi mennesker blir rastløse og føler oss fort dvaske av å sitte stille en hel dag, slik er det også med hunder. En sunn, rolig og lykkelig hund er en hund som får jevnlig og tilstrekkelig mosjon. Og i tillegg får brukt hode ved å bryne seg på ulike oppgaver. Dessuten er det en fin måte å forebygge problemadferd.

Samspill hund og eier

Når du gjøre noe sammen med hunden din, om det er mosjon, lek, spill eller trening er det med på å styrke båndet og samspillet mellom dere. Og ikke minst, så er det jo hyggelig å tilbringe tid med din bestevenn!

Hvordan aktivisere hunden inne?

Det er enklere enn du tror! Er været dårlig eller kanskje du er i dårlig form, så finnes det mange måter å aktivisere hunden din inne på. 

Send hunden på skattejakt

La hunden bruke nesen! Gjem godbiter, rundt i huset eller fyll gjenstander som for eksempel en flaske eller en kurv fylt med baller. Her er det bare å bruke fantasien.

Aktiviseringsleker og spill

Det finnes en rekke aktiviseringsleker og spill ment til hund. Her gjemmer man godbiter på ulike måter og hunden må jobbe, med både snute og poter for å få tak i belønningen.

Triks og lydighet

Hva er vel bedre enn å kombinere litt trening med god hjernetrim? Bruk en gråværsdag til å trene på lydighet eller lære hunden nye triks. Bruk ros, favorittleken eller godbiter som belønning.

Lek med hunden

Ta deg tid til å leke med hunden din. Hunder elsker for eksempel å «dra om kamp» eller kaste kasteleker, hvis du har et hjem hvor dette egner seg.

Hageagility og balansetrening

Denne aktiviteten egner seg nok best ute i hagen eller på terrassen. Her kan du ta i bruk utstyr du har hjemme til å lage hinderløyper, stol som tunnel, skistaver som slalompinner, kasser til høydebalansering, stige til balansetrening. Bruk fantasien, bare påse at alt er trygt.

Alt med måte

Hunden blir også sliten, så pass på å ikke overaktiviser. Tilpass alltid aktvitetsnivået til hundens alder, rase og ikke minst dagsform. La hunden hvilke, når den trenger å hvile.