17.10.2019 | Felleskjøpet

Ønsker du en grønn, frisk og frodig gressplen, da bør du fjernet løvet i løpet av høsten. Løv som blir liggende hindrer lys og luft, hvilket er nødvendig for gode vekstvilkår. Dessuten kan et tykt løvlag i verste fall føre til muggangrep. 

En løvblåser kan brukes til så mangt

I dag finnes det mange brukervennlige modeller av løvblåsere og løvsugere på markedet. De gjør jobben for deg når du skal fjerne løv, gressklipp eller smuss fra plen, hage, gårdsplass og terrasse. Du kan til og med blåse bort lett og tørr snø!

Velg riktig løvblåser

Du kan velge mellom bensindrevne, elektriske eller batteridrevne løvblåsere, avhengig av ditt behov og hvor stort område du skal rydde.

Hvis du skal rydde store områder, er en ryggfestet eller elektrisk løvblåser et godt valg, mens en bensindrevet løvblåser gir større kraft når du skal fjerne grovere smuss.

En kombinert løvblåser og løvsuger suger opp, maler opp og finfordeler løvet på en effektiv måte. Denne kan være fin hvis du ønsker å la løv ligge for å isolere mot kulde. Dette trikset kan benyttes på både plen og rundt hekk, busker og trær. Tips- et tynt lag med løv fungerer som mat for meitemark og andre insekter. Bare husk å fjerne det til våren.

Elektriske løvblåsere med kombinert blåse- og sugeaggregat er stillegående og passer derfor godt i tettbebygde områder. De blåser sammen og maler opp gresset eller løvet.