Du er nok ikke alene om å måtte flytte deg ufrivillig inn i huset eller leiligheten på en varm og deilig sommerkveld. Om sommeren kan myggen være ekstra plagsom for både deg og barna. Men det finnes heldigvis hjelp å få.

Beskytt deg mot mygg på balkongen

Vil du ha muligheten til å sitte ute på balkongen og nyte milde sommerkvelder, bør du velge Thermacell myggjager Halo mini. Det er en elegant myggjager som jager bort opptil 98 % mygg og knott.

Unngå parfyme, og bruk myggmidler

Mygg elsker sterke dufter, for eksempel parfyme, og tiltrekkes av svette som utsondrer alkohol. Derfor bør du bruke myggmidler som inneholder stoffet DEET. Dette er et kjemisk stoff som lukter godt for oss mennesker, men som holder myggen unna. 

Bruk lyse klær

Bruk lyse og ledige klær! Mygg liker mørke farger, og derfor er det lurt å bruke lysere, ledige plagg som puster. Er du på tur i skogen, er det best å bruke myggklær som beskytter effektivt, for eksempel myggjakke og mygglue. Bruker du klær som gir ordentlig beskyttelse, kan du bevege deg fritt. For å få enda bedre effekt kan du supplere med en bærbar myggfelle.

Fjern stillestående vann

Myggen trives der det er vann, for eksempel i dammer, innsjøer og vassdrag der de kan legge egg. Pass derfor på å fjerne vanndammer i hagen der myggen gjerne legger egg år etter år. Husk også å klippe gresset og holde det kort, og rydde bort ugress, busker og kratt. Jo færre fuktige steder myggen kan legge egg på, jo mindre mygg blir det. De vanligste myggene er skogsmygg, som finnes over hele landet. Flommygg trives når været veksler mellom varme og kraftig regn, og de blir stadig flere i takt med at klimaet endrer seg.

Sett opp myggnett

Har du problemer med summing om nettene fra mygg som spiser deg opp fra topp til tå? Da er myggnetting foran vinduer, dører og teltinnganger det beste for å få fred om nettene. Myggnetting beskytter mot alle slags insekter, ikke bare mygg, som lett kan fly inn gjennom vindus- eller teltåpninger. Myggnett kommer i forskjellige størrelser og kan også brukes sammen med andre typer myggbeskyttelse.

Ta med en bærbar myggjager

Skal du ut i naturen på camping eller på tur i skogen eller på fjellet, er det enkelt å feste en bærbar Thermacell myggjager på ryggsekken. Den skaper en myggfri boble rundt deg på 20 m² og er lett å bære med seg. På en fin kveld på terrassen eller i forteltet er det perfekt å sette en mygglykt eller en myggbeskytter på bordet for å beskytte deg, venner og gjester.

Effektiv hjelp på uteplassen

Myggbeskyttelsen fra Myggolf passer perfekt på terrassen, på balkongen, i hagen eller på campingferien. Virkestoffet som avgis av varmen fra lyset, beskytter mot mygg i 4 timer

Bruk myggfanger

Hvis du bor i en del av landet som har store myggproblemer, er det beste en myggfanger, for eksempel myggfellen Mosquito Magnet. Disse settes spredt ut på eiendommen og samler inn så mye mygg at forplantningssyklusen forstyrres, slik at det blir mindre mygg der på lang sikt. Myggfangerne samler inn både knott og andre blodsugende insekter i tillegg til mygg og virker umiddelbart. Etter 4 til 6 uker er det så å si fritt for blodsugende insekter innenfor et areal på 4000 m². Med regelmessig bruk slipper du mygg resten av sesongen!