Myggfellen Mosquito Magnet kommer i modellene Patriot, Pioneer, Independence og Executive. Dette er feller i forskjellige størrelser, og felles for løsningen er at den kontinuerlig suger til seg mygg og knott.

Hvordan fungerer myggfellen?

Myggfellen lokker til seg og fanger mygg og knott. Kort fortalt sprer den en fargeløs og luktfri strøm av karbondioksid, altså det naturlige stoffet vi mennesker utånder, samt en etterligning av aromaen fra menneskets hud. Dette tiltrekker seg mygg, knott og andre blodsugende insekter.

Når insektene kommer nærme nok maskinen suges de inn i et filter, som på en støvsuger. Ved å fange hunninsekter – det er nemlig kun hunnen som suger blod – sørger Mosquito Magnet for å begrense klekkingen, og dermed redusere bestanden innenfor et definert område.

Independence myggfjerner fjerner effektivt store mengder mygg og knott

Mygg og knott blir nærmest borte

Myggen er veldig lokalt forankret. Den lever stort sett hele livet der den klekkes. Dette er et av grunnprinsippene for at myggfellen fungerer. Hadde myggen vært en nomade ville ikke maskinen klart å ta unna.

Tipset er å la maskinen stå å gå kontinuerlig i 4-6 uker ett sted. Myggfellene dekker et område på rundt 4 mål, og vil bidra til å redusere myggbestanden der fellen er utplassert. Flytt maskinen etter myggen gjennom hele sommeren. 

Bevist effekt på mygg og knott

Noragent, importør av den amerikanskproduserte myggfellen, har målinger og bevis for at den minste myggfellen kan fange rundt en liter mygg i uken. De to største fellene kan fange halvannen liter i uken. I en liter er det rundt 45 000 mygg. Mengden mygg myggfellen fanger avhenger av bestanden i området.

 

Stadig forbedring av myggfellen

Blant forbedringene i forhold til forgjengeren Patriot er et 3 ganger så stort fangstnett. Pioneer gir også en varmere luftstrøm av CO2, noe som bidrar til større tiltrekningskraft for blodsugende insekter. I tillegg er selve karosseriet forsterket slik at Pioneer egner seg bedre til bruk i knott-rike områder.

 

Slik fungerer den: