03.12.2021 | Felleskjøpet

Kjæledyrene våre får stadig større utvalg i butikkene og de blir på ingen måte glemt til jul. Vi har samlet sammen noen tips og råd på veien for en god jul for våre firbente venner.

  • Hundens lekevaner. Hva liker hunden? Er det noen leker som passer bedre til denne rasen enn andre? Store leker til store hunder, og små leker til små hunder. For små leker til en stor hund kan faktisk være farlig. Tips: til en stor og aktiv hund er det lurt å kjøpe holdbare leker som ikke blir revet i stykker på ett tygg.
  • Hundens størrelse. Skal du kjøpe dekken, sele, potesokker eller kanskje en bæreveske? Da må du vite hundens størrelse og vekt. Ved kjøp av dekken er det ofte mål fra nakke til halerot som gjelder, og i noen tilfeller rundt magen. Ved kjøp av bur, bæreveske- eller sekk, så må du vite vekten til hunden.
  • Allergier og vaner. Hunder har som oss mennesker både preferanser og allergier. Disse bør du ha oversikt over før du kjøper godbiter så blir det en god opplevelse.

Hundeleker og spill


Leker er et trygt kjøp, som garantert faller i smak. Koseleker, en bamse å kose med og tygge litt på og gjerne en med lyd, så blir den ekstra interessant. Kaste- og draleker egner seg nok best for utendørslek, men en hyggelig aktivitet hund og eier kan gjøre sammen. Såkalte aktiviseringsleker gir hunden nyttig og viktig hjernetrim og går ofte ut på å gjemme godbiter i en egnet leke, spill eller snusematte og hunden blir både opprømt og sysselsatt på en spennende måte.

Hundegodt er alltid suksess


Snacks eller hundegodt er en garantert slager. Pakk den inn og hunden vil snuse den frem fra under treet. Godbiter, tygg, griseører eller en pakke med våtfôr.

Utstyr til hunden


Kanskje vel så stas for eier som for hund, men utstyr er alltid noe man trenger og det kan være alt fra nye matskåler, vannflaske med skål, dekken, sele, kobbel, potesokker og potekrem, eller en myk og god hundeseng. Her er det svært mye å velge i og sortimentet utvides stadig.