Ved snørekjøring etter fast løype er det ingen problem for de fleste hunder å være med på tur når gradestokken viser -15°C. Avpass imidlertid turens lengde i slik kulde til hvordan hundens form er, og hvor mye pels den har.

Du må ta helt andre forhåndsregler når du skal jakte/trene/gå tur i løs snø utenfor løype. I slike tilfeller bør ikke gradestokken vise under -10 til -15°C, da avkjøling fra både luft og snø kan føre til nedkjøling og frostskader. Særlig patter hos tisper og testikler hos hannhunder er utsatt for frost. Ved trening i løssnø i temperaturer under -10°C bør hunden bruke "kondomdress". I løssnø og streng kulde er en generell regel å ikke gjøre turen for lang.

Husk varmedekken eller teppe til pauser

Hvis du legger inn pauser på turen bør du ha med et varmedekken eller et teppe til den firbente. Det er ikke behagelig selv for en pelskledd hund å legge seg i snøen, gjerne litt våt i pelsen, når det er rundt -10°C og kaldere.

Vann er viktig!

Vanntilgang er et problem under vintertrening, og hundens behov for vann er stort, også i kaldere vær. Ha derfor med vannflaske i sekken, og bland gjerne inn en klump våtfôr for å vekke hundens interesse for å drikke, samtidig som den får i seg litt næring. Hensikten er å hindre at hunden får problemer med dehydrering.

Til slutt; det går utmerket an å jakte, trene og gå tur med hunden på vinterstid. Men, det krever mer omtanke, arbeid og utstyr enn på sommer/høst.

God tur!