18.07.2020 | Felleskjøpet

Å strigle hesten din minst en halvtime hver dag handler ikke bare om hestestell og å få hesten ren og pen. Når du strigler forbedrer du både hestens blodsirkulasjon og din egen, og du skaper nære bånd mellom deg og hesten din.

Hva bør du fylle striglekassen med?

En striglekasse er perfekt for deg som er nybegynner, ettersom den allerede er ferdigpakket. Liker du å skjemme bort hesten litt ekstra, kan det være lurt med en strigleveske som du kan proppe helt full. Naturligvis skal du alltid ha med deg hovskraper og striglebørste, og alt annet som trengs for å strigle hesten. Men det finnes selvfølgelig mange tips på hva du kan få bruk for i sommer.

Velstelt hest som har det bra

Pelsglans er populært å ha i striglekassen. Bruk gjerne pelsglans i halen, så blir den enklere å børste og mindre slitt. Du kan også spraye litt glansspray på hestekroppen for at den skal skinne litt ekstra. Dersom du vil få beina og hovene ordentlig rene, er et godt tips å ha en flaske med Lactacyd-såpe og en oppvaskbørste i striglekassen.

Husk å stelle hale, man og muler

Å ha en saks i striglekassen er et annet godt tips, ettersom den kan brukes til mye. For eksempel til å stelle halen, manen eller hestens hovskjegg. Det er viktig at hesten føler seg godt ivaretatt, så før hver rideøkt er det lurt å smøre hestens munnviker med vaselin, for at de skal holde seg myke og for å unngå gnagsår. Og nå like før sommeren, kan det være lurt å smøre lyse muler med solfaktor så hesten ikke blir solbrent. Hva har du i din striglekasse?