Hestene drikker gjerne mindre enn de trenger hvis vannet er iskaldt og foretrekker lunkent vann. Studier har vist at hester som tilbys temperert vann drikker mer enn hester som får kaldt vann (kilde: Mattilsynet).

Men hestenes vannforsyning er minst like viktig selv etter at snøen har falt og isen har lagt seg i vannkarene ute. Derfor er det viktig å passe på at hestene har tilgang til lunkent vann også når temperaturen kryper ned under null. Et godt tips er å skaffe en varmebalje med strøm slik at det ikke dannes is på vannet.

En hest i hvile, som veier 500 kilo, trenger rundt 25 liter vann om dagen uavhengig av årstid. En hoppe som skal følle trenger enda mer. Dersom hesten din drikker for lite risikerer den å få forstroppelseskolikk, en svært smertefull tilstand som må behandles av veterinær. Pass derfor på at hesten din alltid kan drikke så mye den vil.  

Frostfritt vann i innhegningen - varmebalje og drikkekar med varme

Det finnes en mengde produkter du kan ta til hjelp for å slippe å uroe deg for at hesten din ikke får i seg nok vann på kalde dager. En varmebalje med strøm gir en hjelpende hånd gjennom vinteren. Det finnes til og med drikkekar med varme som forsikrer at hesten får frostfritt vann ute.