27.08.2020 | Felleskjøpet

For å kunne bevege seg lett og sitte behagelig i salen, er det lurt å ri i tettsittende klær. Et godt tips er å ri i helforsterkede ridebukser med grip-materiale, ettersom det gir best følelse i salen. 

Ha alltid hjelm 

Det kan ikke sies for mange ganger: Ri alltid med ridehjelm! Det spiller ingen rolle hvor snill hesten er, eller hvor flink du er som rytter – sikkerheten er alltid kjempeviktig når man rir og håndterer hester. Det spiller ingen rolle om det er veldig varmt ute – hjelmen skal alltid være på hodet. 

Ikke bruk ridehjelm bare i salen 

For din egen sikkerhets skyld, er det å ha på hjelm bra i flere situasjoner. For eksempel ved lasting og longering, eller når du skal hente og slippe ut en hest i innhegningen. En god grunnregel er å heller sette på seg hjelmen en gang for mye enn en gang for lite. 

Bruk stallsko og ridehansker

Bruk alltidridehansker. Da får du et godt grep både når du rir og leder hesten. Tross varmere temperaturer om sommeren, er det viktig å ikke håndtere en hest når du har åpne sko eller er barbeint. I stedet må du alltid ha på deg et par ordentlige sko. Og når du rir må du ha på degridestøvler eller sko med hæl, så foten ikke sklir gjennom stigbøylen. 

Ikke glem sikkerhetsvesten 

Ensikkerhetsvest er selvfølgelig også veldig bra å bruke, og den gir ekstra stabilitet og trygghet i salen. Dette er spesielt viktig dersom du skal hoppe eller ri i skogen, eller om du bare vil være ekstra trygg. Barn og ungdom bør alltid ha på en slik vest. Er du alene i stallen eller rir på egen hånd, er det lurt å ha en
mobil i lomma, slik at du kan ringe etter hjelp dersom noe skulle skje. 

Ta vare på deg selv og hesten din!