13.12.2022 | Felleskjøpet

Labb ble lansert i 1996, og tok raskt plassen som markedsleder innen tørrfõr til hund i Norge. For to år siden ble også Labb tørrfôr til katt lansert, og ble raskt nok en salgsvinner.

Utviklet av forskere

Labb til hund og katt er et næringsrikt og velsmakende fullfôr som sikrer kjæledyret ditt alle de nødvendige næringsstoffer. Hege Yvonne Rosenhaug, som er utdannet veterinær og produkt- og utviklingssjef i Felleskjøpet Agri forklarer hvordan produktene utvlkles;

– Utvikling og produksjon av kjæledyrfôr er et naturlig og viktig satsningsområde for oss. Det satses betydelige midler på produktutvikling organisert gjennom Felleskjøpet Fôrutvikling, vårt eget forsknings- og utviklingsselskap. Kombinert med nær kontakt med nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer gir dette svært høy faglig kompetanse. Kunnskap som brukes til stadig å videreutvikle fôret.

– Produktet testes kontinuerlig på ulike hunderaser med forskjellig aktivitetsnivå og livsstadium. Råvarer og ferdig fôr blir også testet med hensyn til fordøyelighet ved Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås.

Ferskt, næringsrikt og smakfullt

Avansert produksjonsteknologi, nøye kvalitetskontroll av råvarer og kort vei fra produksjon til marked gjør Labb til et av de ferskeste tørrfôrene på det norske markedet.

– Fôret produseres i Vaksdal ved Bergen og i Stavanger. Med kort vei fra produksjon til butikk sikrer det at fôret holder seg ferskt. Det gjør også at næringsverdien holder seg optimal og sikrer et fôr med høy smakelighet – noe vi vet at kjæledyrene setter pris på. I tillegg til at det ikke er behov for å tilsette konserveringsmidler, fortsetter Rosenhaug.

Alle nødvendige næringsstoffer

Labb er en produktserie med varianter som passer alle livsfaser og aktivitetsnivå hos norske hunder og katter. Sortimentet er komplett og naturlig.

– Produktene har et høyt innhold av fordøyelig protein og aminosyrer som er ideelt for hunder og katter i aktivitet. Proteinet i Labb er av animalsk og marin opprinnelse med høy biologisk verdi. Med et høyt innhold av antioksidanter sammen med gode fettsyrer fra norsk kylling og laks, bidrar alt dette sammen til god helse, fin pels og hud.

Labb selges i ditt nærmiljø fra mer enn 100 av Felleskjøpet sine butikker, fra Tana i nord til Mandal i sør. Utvalget er stort og variert, og passer alt fra veldig aktive dyr, unge og eldre, steriliserte og de med helsemessige utfordringer.Tørrfor, våtfor og godbiter. Alt i god kvalitet og i fristende smaker.