Ensilering av gras; hva er mest lønnsomt?
Prisøkningene det siste året har gitt oss alle betydelige utfordringer og tvunget gjennom nøye avveininger på hvordan og ikke minst hvilke utgifter vi bør redusere.
Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
Prisøkningene det siste året har gitt oss alle betydelige utfordringer og tvunget gjennom nøye avveininger på hvordan og ikke minst hvilke utgifter vi bør redusere.
Felleskjøpet har startet salget av gjødsel for vekstsesongen 2023.
Det vi nå opplever av sammenfallende scenarier i prisutvikling på sentrale driftsmidler, råvareutfordringer og krigen i Ukraina kan ta motet fra de fleste av oss. Men mat må vi ha! Og den skal være mest mulig norskprodusert!
Vinnerne av grovfôrkampen produser dobbelt så mye fôr på samme areal som gjennomsnittet for norsk eng. Øker vi grasavlingene med bare 20 prosent, tilsvarer dette mer enn hele den norske byggavlinga.
Meieriene gir pristillegg for økt fett- og proteininnholdet i mjølka. Pristillegget per liter mjølk er gitt per tidels prosent for både fett og protein over henholdsvis 4,0 og 3,2 prosentpoeng.
Strandsvingelbasert frøblanding tilpasset norske forhold!
Strekkfilmen består av 30% gjenvunnet plast, og reduserer klimaavtrykket med 29%. Produktet, i seg selv, er 100% resirkulerbart.
Til våren kommer trolig de første resultatene om hvordan fortørking og ensilering påvirker grovfôrkvaliteten fra EngProt-prosjektet. Det varsler Martha Grøseth, produktutvikler for drøvtyggerfôr i Felleskjøpet Fôrutvikling og tar doktorgrad på temaet.
Grovfôranalyser fra årets første- og andreslått viser gode resultater fra grovfôrsesongen 2021. Gjennomsnittsverdiene for tørrstoff-, energi- og proteininnhold i grovfôret er høgere enn normalt i alle landets fylker.
Bedre og rimeligere grovfôr var målet til brødrene Skilbred i Skien, som i år har bytta høstelinje fra rundballepresse til finsnitter.