18.04.2023 | Felleskjøpet

I denne espisoden av Tid for hage reiser gjengen til en storfamilie som sammen eier en moderne sommerhytte ved sjøen. Uteplassen er kald og mørk og familien trenger hjelp. Designer Therese Knutsen tar oppdraget sammen med Kjersti Bergesen og hennes team.

Før: En grå og trist betongplass

Hytta og utsikten er det ikke noe å si på, men uteplassen er kald, mørk og ukoselig. Familien synes ikke den innbyr til bruk og synes det er vanskelig å finne ut hvordan de kan gjøre den mer levende og koselig. De trives med å jobbe i hagen og er glad i blomster, og ønsker seg veldig en pizzaovn. 

1130x800- tid for hage-episode 3- før.jpg

Etter: En hyttehage med ulike soner

Designer Therese ønsket å skape en hage med ulike soner hvor utsikten ble ivaretatt og hvor bergene fra sjøen ble hentet igjen. Hagen skulle være en plass for store og små, og en plass som kan brukes i både sol og regn.

1130x800- tid for hage-episode 3- etter.jpg

Familien fikk et eget utekjøkken, som en forlengelse av huset, med en romslig spiseplass, i le for regn og vind. Drømmen om pizzaovn ble også ivaretatt.

1130x800- tid for hage-episode 3- etter-todelt.jpg

Vann og ild er viktige elementer i en hver hage, mener designer Therese. Bålpanne og vannspeil fikk sin naturlige plass i hyttehagen, i tillegg til et lekeområde for barn og en egen liten spaavdeling.

1130x800- tid for hage-episode 3- etter-firedelt.jpg