15.05.2022 | Felleskjøpet

Tid for hage og designer Therese Knutsen reiser denne uken til en nyetablert familie hvor hagen er flat og omgitt av mye gress og parkeringsplass. Hagen har lite skjerming og mangler en lun og koselig sitteplass. 

Før: En flat hage

En flat hage med mye ubenyttet plass. Familien ønsket seg en hage som var mer skjermet hvor den lille nyankomne en dag kan leke mellom busker og trær. De drømte om en plass hvor de kan sitte under tak og et sted hvor de kan lage mat.

1130x800-Tid for hage-2022-episode 7-før.jpg

Etter: En frodig familiehage

En frodig og skjermet oase, en familiehage med pergola og en matplass. Tid for hage-gjengen og designer Therese bygde en platting opp på steinen med en pergola i enden hvor endeveggen kan åpnes og lukkes. Det ble satt opp levegger og plantet busker og bed. Den flate plenen gjorde man om til et kupert terreng. Her er det fine lekeområder og plasser til å ha sosiale sammenkomster.

1130x800-Tid for hage-2022-episode 7.jpg

Ulike levegger og planter lager en skjerming mot parkeringsplassen. I en pergolaen kan familien søke ly fra både sol og regn. Den justerbare leveggen skjermer fra vær og vind. Familien har fått et spiseområde med sitteplass og en pizzaovn.

1130x800-Tid for hage-2022-episode7-todelt.jpg

Lykter og planter pynter opp hagen. Nå kan familien dyrke i sine egne dyrkekasser. En gasspeis skaper et skille, samtdig som den gir god varme. De store vannspeilene fra Epegard tilfører hagen et vannelement som både er pent og fint for fugler og insekter.

1130x800-Tid for hage-2022-episode 7-firedelt.jpg

Felleskjøpet er stolt samarbeidspartner i Tid for hage. Hver uke kan du finne produktene som er brukt i programmet i en ny artikkel.

Se episodene her.