Hjem og Fritid

Hjem og Fritid

Plenfrø

Spire er Felleskjøpets egenproduserte plenfrøserie. Vi har forskjellige gressfrøblandinger tilpasset  ulike lysbehov, plasseringer, belastninger og slitasje. Alle våre gressarter og sorter er tilpasset Norske forhold.

Hvilke plenfrø skal jeg velge?

Det finnes flere typer plenfrø i sortimentet vårt. Spire Villa, Sport, Skygge, Reparasjon og Natur. Vurder hvilket underlag du har og hva plenen skal brukes til. Drømmer du om en plen med blomster og kløver? Har du mye skråninger? Skal du anlegge et torvtak?  Det er mange valg å ta.

Her kan du lese mer om Felleskjøpets forskjellige frøblandinger og få hjelp til å velge riktig frøblanding.

Slik sår du plen

Uansett om du skal legge ferdigplen eller så ny plen er det mange forberedelser som bør gjøres i forkant for å oppnå best mulig resultat. Det viktigste er grunnarbeidet. Løs opp jorden. Plukk ut steiner og røtter. Fjern ugress og tilfør eventuelt ny jord, gjødsel, kalk eller jordforbedringsmiddel. Vår eller høst er den beste tida for å anlegge plen, man bør ikke så når det er for varmt. Gressfrøet tåler frost.

Les mer her om hvordan du sår ny plen.

Dette trenger du for å anlegge ny plen

I tillegg til gressfrø trenger man hage- plantejord, gjødsel og kalk. Gjør jobben enklere ved bruk at såvogn, håndsåer, plenrulle og hagesprøyte. Vi har alt du trenger for at du skal få en gressplen tilpasset din hage og livsstil.

Se Felleskjøpets utvalg av hageredskap her

 

Filter

Kampanjer

Prisklasse

Leveringsalternativer

Merker

Betalingspartnere