Hjem og Fritid

Hjem og Fritid

Maur

Vi har mange maurarter i Norge og maur er blitt et helårsproblem. Noen av disse har lært seg å leve i og rundt våre boliger. De kommer vanligvis inn gjennom små sprekker og hull i huset, gjennom lufteluker eller under døra.

Om våren vekkes mauren fra vinterdvalen. Den er sulten og trekker innendørs for å finne mat. Finner ikke sukkermauren mat ute i naturen, kan den lete seg inn i hus på søken etter mat i form av noe søtt. Dette kan føre til invasjon og skape hodebry for oss. Skogsmaur bygger barnålstuer ute i naturen og går normalt ikke inn i hus. Men de kan allikevel utgjøre et stort problem hvis det kryr av maur rundt boligen din. Noen svartmaur kan også ta bolig i isoleringen med isopor, for eksempel under baderomsgulv. Stokkmaur trives best på varme steder og trekker mot hus og hytter. Vi finner dem gjerne ved varmekabler og panelovner.

Hvordan bekjempe maur utendørs


For å kunne fjerne maur er det viktig å lokalisere bosted/tue. Hold øye med stiene deres, og finn ut hvor de ferdes. Når du kjenner dem bedre, er du også lettere å gå til motangrep. Da er det enkelt å å bare strø gift rundt tuens innganger, stier til/fra tuen og helst i selve tuen.

Hvordan bekjempe maur innendørs

Den mest effektive metoden inne i huset ditt er grundig renhold. Oppbevar mat slik at mauren ikke får tilgang til en liten brødsmule. Mauren blir forvirret hvis det lukter grønnsåpe på stien deres. Innendørs er det også lurt å bruke en maurlokkeboks med granulert åte, eller en spray, på steder der maurene ferdes. For best effekt plasseres boksen i nærheten av reiret eller der hvor mauren ferdes.

Det finnes flere produkter for å bli kvitt maur. Vi har Baythion, Kvitt, Trinol, Neudorff, Permetin og Tergent. Produktene kommer i form av strømidler, vanne- og spraymidler, lokkebokser, Granulert åte, for bruk både innendørs og utendørs.

Les også: Problemer med maur ute og inne

Filter

Kampanjer

Prisklasse

Leveringsalternativer

Merker

Betalingspartnere