Hjem og fritidHjem og fritid

Hundefôr og tilskudd

Å velge riktig hundefôr og hundemat trenger ikke å være vanskelig. I våre butikker får du god hjelp til å velge riktig hundefor for nettopp din hund. Ønsker du å handle i nettbutikken og få varene levert hjem kan du lese våre tips om å velge riktig hundemat her.

Hundemat fra kjente merkevarer

I Felleskjøpet har vi lang erfaring med å produsere eget fôr til hund. Våre prisvinnende produkter fra Labb og Appetitt er populære blant oppdrettere og sluttkunder. Du finner også tørrfôr og våtfôr fra merker som Royal Canin, Mush og Provit hos oss. Vi har fôr i alle prisklasser og fôr som passer liten, mellomstor (medium) og stor hund. 

Under kan du lese våre viktigste råd for valg av hundemat.

Alder på hunden

En eldre hund har ikke det samme ernæringsbehovet som en ung hund. Behovene endrer seg med alder. Akkurat som hos oss mennesker. Vi har eget tilpasset fôr til valper. Fôr som kan følge unghunden til den blir rundt 1 år gammel. Valper har et stort vekstpotensial. Valpens magesekk er liten og fordøyelseskanalen er ikke ferdig utviklet. Valpefôret må derfor være konsentrert og lett fordøyelig.Velg derfor et valpefôr tilpasset rasestørrelse. Den viktigste forskjellen mellom valpefôr er forholdet mellom energi- og proteininnhold og størrelsen på pellets.

Det anbefales å fôre med Seniorfôr fra ca 7-8 års alder. Aldringsprosessen hos ulike hunder varierer, og overgangen til Senior må vurderes individuelt for hver hund. Når hunder eldes svekkes blant annet fordøyelsesprosessen og stoffskiftefunksjonen. Energi- og næringsinnholdet i Senior er derfor tilpasset og balansert etter eldre hunders behov. 

Størrelse - Stor eller liten hund?

Størrelser på hunder kan variere stort. Hundefôret er derfor tilpasset størrelsen på hundene. Dette går blant annet på næringsinnhold og størrelse på bitene hundene skal tygge og få i seg. 

Aktivitetsnivå på hunden

Hunderase og aktivitetsnivå på hunden legger føringer for hva slags fôr hunden bør ha. En hund som benyttes til hundekjøring bør ha fôr med mye og riktig næringsinnhold akkurat som et aktivt menneske. En hund med lavt aktivitetsnivå bør få fôr tilpasset lav forbrenning, som Appetitt Light og Appetitt Senior. Dette for at hunden ikke skal bli overvektig som igjen går utover ledd, de indre organer, hud og pels.

Filter

Produkt presentasjon

Prisklasse

Merker