Innredning og kukomfort

Innredning melkeproduksjon

DeLaval har innredning som dekker de fleste behov innen melkeproduksjonen. Vi leverer alle stolper for nedstøping pulverlakkert i tillegg til galvanisering for sikkerhet mot galvanisk korrosjon. Dette er viktig at det utføres riktig. 

DeLaval Liggebås CC1800 er en klassiker som ble utviklet med fokus på dyrevelferd i sin tid. Den er fremdeles veldig populær, og rundt om i Europa er den solgt i mange titusen-tall. Den dekker alle dyrestørrelser og har flere utgaver for bredder og delvis høyde. Dette er en liggebås som vi har solgt i mange ammekufjøs i Norge også. Det er også nå etter hvert solgt en del fjøs med Polymer fleksible liggebåsskiller. Fjærer og gir etter passende for dyr slik at en hindrer skader og klemfare.

Så må vi ikke glemme at DeLaval har hatt historisk mange foringsliggebåsfjøs, og dette ser ut til at interessen for vekkes. Vi har tatt fram igjen den velprøvde og gode foringsliggebåsen for å dekke etterspørselen som har kommet tilbake.

Av etefronter så har vi i Norge solgt mye diagonalfronter, og disse kan vi levere både som løse spiler og ferdig sveist i faste lengder. Dekker alle dyrestørrelser, og det finnes en forsterket utgave tilpasset større og tyngre dyr.

Fangfronter – både vanlig og med sikkerhetsfunksjon har gjennomgått en revidering, forsterkning og forbedring nå. Dette gjelder både de løse som en kan montere på over- og underrør for å tilpasse selv samt de ferdigsveiste i faste lengder. Bedre låsemekanismer samt kraftigere innfesting på fangspilene med doble fester. Det finnes en fangfront for alle dyrestørrelser og behov nå stort sett.  Og det må nevnes behandlingsfront her også i denne sammenhengen.  Den har flere gode funksjoner for dyr og røkter for sikkerhet og oversikt over dyr. Det blir innført kalvingsbinger/behandlingsbinger også for de med båsfjøs etter hvert nå.

Nakkebom og fester for dette har vi selvsagt i sortimentet.

Skillegrinder med stående spiler finnes i et bredt utvalg med tilbehør for innfestinger og tilpasninger, og det kan også leveres teleskopiske 2- og 4-rørs grinder. I tillegg så finnes det skiller med tette plater der det er behov for det. Porter er selvsagt med i sortimentet – også løsningen med port uten dørstokk.

Vertikalgrinder og stengebom er også i sortimentet med forskjellige størrelser og utgaver. 

Kalvebokser for småkalv er selvsagt med i sortimentet

Båsfjøsinnredning for kortbås kan vi skaffe, men der er det for tiden mest reparasjoner og båsskiller det går i for tiden.

Les mer om kukomfort fra DeLaval her.

Produkter til melkeproduksjon

Se flere produkter

Innredning kjøttproduksjon

Orla Hansen har et bredt sortiment til kjøttproduksjon. Alle typer fanggitter i de fleste lengder kan skaffes, også til de riktig tyngste og kraftigste dyra. Fra Orla Hansen er det liggebåsskiller montert på stolper og rør – såkalt hengende skiller.

Det er et bredt sortiment på alt utstyr tilpasset kjøttproduksjon. Blant annet finnes det gitter i forskjellige høyder med porter uten dørstokk og kalvegjennomganger. Klikk her for å se utvalget fra Orla Hansen.

DeLaval har et oppgradert sortiment på fanggitrene som er godt tilpasset kjøttproduksjon. Det gjelder både sikkerhetsfang og vanlig fang.

Av liggebåsskiller har vi CC1800 som er brukt for kjøttfe i mange år, og historien viser at disse er godt tilpasset denne produksjonen.

 

Produkter til kjøttproduksjon

Se flere produkter

Kukomfort

DeLaval har både liggebåsmatter samt madrasser med høy liggekomfort for storfe. Mjuke madrasser og matter betaler seg i resultater av produksjonen. Trenden i Europa er nå at også ammekyr og foringsdyr skal ha mykere liggeunderlag.

Madrasser har DeLaval levert i mange år, og det er forskjellige typer gummi toppduk lagt over skum-madrasser pakket inn i plast. De nye RM37F liggebåsmattene har også innlegg av skum for bedre komfort

I sortimentet finnes det gummi for gang- og skrapearealer samt spaltegummi både i flat- og skråhellende overflate.

Kraiburg har stort utvalg av liggebåsmatter, liggeunderlag, gangareal både for spaltegolv og øvrige gangarealer samt utendørsmatter.

De har også løsninger for amoniakkreduserende tiltak med gummi i gjødselarealer. De har også enkeltmatter samt longline matter med skum-innlegg.

DeLaval har også et stort sortiment innen kukomfort med alle slags typer drikkekar – alt fra store drikkekar i løsdrift til enkle drikkekar og drikkenipler. Frostfrie løsninger finnes også I sortimentet. 

DeLaval Svingende kubørste en stor slager solgt i mange år. Det selges nå mer og mer av mini svingende børsten som er beregnet for kalv og geit.

Produkter til kukomfort

Se flere produkter

Handteringsutstyr

IAE har alt fra beitegrinder med tilbehør til de mest avanserte sorteringsanlegg for storfe. Historisk solgt mange fangbokser fra IAE i Norge, og det er noe som de fleste storfebønder burde hatt når en skal behandle dyr på en trygg og god måte. Tilbehør til fangboksene slik som veieceller og display finnes i utgaver fra det enkle til det mest avanserte med lesestav og datafangst slik som det brukes til sau. 

Produkter handteringsutstyr

Se flere produkter

Betalingspartnere