21.09.2016 | Jon Ivar Mælen, Produktsjef

Det er flere grunner til at DeLaval er på salgstoppen, og er du en av dem som vurderer å investere i melkerobot i år, er det flere grunner til å vurdere melkerobot fra DeLaval og Felleskjøpet.

Hvorfor velge DeLaval VMS melkerobot?

  • Raskest og med størst kapasitet
  • Laget av bare rustfrie materialer
  • Best til å sette på utfordrende jur
  • Lengst levetid
  • Best på alle typer kutrafikk
  • Laveste energiforbruk
  • Dyktig og bredt serviceapparat

Det er ingen tilfeldighet at DeLaval VMS melkerobot er soleklar markedsleder i Norge!

Unike løsninger

DeLaval leverer den eneste melkeroboten som kan kombineres med alle systemer for kutrafikk; slik som fri, styrt, FeedFirst og MilkFirst.

Teknisk så er DeLaval VMS melkerobot unik med sin robotarm som takler de mest utfordrende jur. Pekeskjermen er ikke vilkårlig plassert, da den innehar viktige funksjoner. I tillegg har den virkelig fjerdedelsmelking og ved utskilling av unormal melk sender den melka dit den skal på en hygienisk og god måte. Melkeprøver tas enkelt ut med en egen enhet som eventuelt flere brukere i nabolag kan dele på og som du kan lese mer om i dokumentasjonen for «Fettprøveuttak»

Program for enkel styring

Management- programmet som styrer melkeroboten og tilbehøret heter DelPro. Det styrer alt du trenger i fremtiden til din melkerobot. Kommunikasjon med Tine har de fleste brukerne av melkerobot i dag, og selvsagt kommuniserer systemet via nettbrett, smart-telefon og PC. Ved behov og etter eget ønske, kan brukere enkelt gi tilganger til flere samarbeidspartnere som for eksempel veterinærer og foringsrådgivere.

Holdvurdering av kyr

DeLaval BodyCondition Score, som er en stor prisbelønt nyhet, er et kamera koblet opp mot DelPro styringsprogrammet. Løsningen gir deg en eksakt holdvurdering per individ. Flere er i drift i Norge nå med meget positive resultater, og det er blant annet fullt tilpasset NRF-kyr.

Det finnes mye tilleggsutstyr til DeLaval VMS melkerobot. Online celletallsregner (OCC), er en nøyaktig prøvetakings-enhet som gir deg helt nøyaktige celletall per individ. Meget tidlig varsling for dine kyr gir deg total kontroll og gode muligheter for å iverksette tiltak tidlig.

Planleggingsråd

Når du skal gjennomføre en byggeprosess er det viktig å planlegge godt. Vi anbefaler derfor at du leser i dokumentasjonen som heter «Planleggingsråd VMS» og som du finner nederst i artikkelen. Her finner du råd som er aktuelle for en installasjon enten du skal bygge nytt, eller sette inn en melkerobot i et eksisterende fjøs.  Ønsker du å se enkle prinsippskisser på ulike løsninger for kutrafikk, kan du lese mer om dette i dokumentet for «Kutrafikk».

Når du kjøper en DeLaval VMS melkerobot så følger det med oppstartsrådgivning fra Tine. Ønsker du å lese mer om dette finner du også dokumentet med denne informasjonen nederst i artikkelen under navnet «Tine rådgivning».

Det finnes mye spennende informasjon for de som ønsker å vite mer om melkerobot, så ønsker du å lese mer finner du utfyllende informasjon i dokumentet «Hvorfor VMS»

Skulle du ønske ytterligere informasjon, samt se på løsninger som er skreddersydd for deg og din driftsbygning, kontakt en av våre selgere:

 Nyttig dokumentasjon:

 

DeLaval VMS melkerobot

 

DeLaval VMS melkerobot