Økt kapasitet med ny robot
Hos Myklebust Landbruk «fikser» alle, unge som gamle, den nye melkeroboten. Dermed tar de også godt vare på den økte kapasiteten de har fått med deres DeLaval VMS 310.
Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
Hos Myklebust Landbruk «fikser» alle, unge som gamle, den nye melkeroboten. Dermed tar de også godt vare på den økte kapasiteten de har fått med deres DeLaval VMS 310.
– Den nye VMS 310-modellen er bedre på nesten alt. Den kan egentlig ikke sammenlignes med den gamle Classic'n, det er bare fargen som er lik, mener Håkon Langeland.
KVÆFJORD: Langtidsplanlegging lå bak da Jakob Johnsen (21) tok over drifta hos Marianne og Frode Vik i fjor.
Steinkjer: – Det er stor overgang fra båsfjøs med skinnebane og milkmastere til løsdrift og melkerobot. Det har blitt en annen og mye mer fleksibel hverdag. Vi ville ikke vært en dag uten RePro-systemet, sier Gunnbjørn Aunan.
Levanger: – Det er herlig å kunne sitte her å si at jeg er ferdig i fjøset, smiler Frode Lund. Han har fått en helt ny hverdag etter å ha byttet ut den gamle tandemstallen med en VMS V310 melkerobot.
I en bygd i Harangsfjorden uten veiforbindsel og med tolv fastboende driver Paul-Arne og Svein Gaupen melkeproduksjon. En gang i måneden har de rett på ferge for å få kraftfôrbilen til gards.
Da de fikk se den nye melkeroboten, V310, i praktisk bruk hos DeLaval på Hamra Gård, ble de så imponert at de reiste rett hjem og bestilte utskifting av den gamle roboten. Det har de ikke angret på.
Rauma: Repro-funksjonen har gjort brunstovervåkinga mye enklere, konkluderer Wenche Ytterli og Anders Øverbø. Etter et halvt års bruk har de funnet et godt samspill mellom ku, bonde og teknologi.
– Når kundene spør er det godt å kunne være ærlig og fortelle at osten er basert på vårt eget gras og andre norske råvarer, sier Sigurd Avdem.
Meldal: Sju måneder etter det første byggemøtet kunne Kristin Øverland og Svein Rian melke i det nye fjøset for aller første gang.