08.02.2022 | Felleskjøpet

Snart skjer det, du og verdens beste venn skal ut på tur sammen for første gang. Både eier og hund er sikkert spente på hvordan reisen blir, og det er ikke så rart. Alt er nytt og mye skal undersøkes, avklares og huskes på.

Hvilke forholdsregler man bør gjøre i forkant, kommer an på hunden og transportmiddelet, og husk - erfaring gjør mester. Tren på de ulike scenarioene man skal gjennom på en reise, slik at både du og hunden din går til noe som er kjent fra før. Skal dere for eksempel kjøre bil over en lengre periode, kan det være lurt å kjøre korte turer før dere tar fatt på langturen. Til slutt har tilvenningen forhåpentligvis gitt deg en hund som koser seg i buret sitt.

Bur til hund i bil

En hund blir regnet som last i en bil, og bør sikres deretter. Dette er på grunn av faren en løs hund kan utgjøre for seg selv og andre i en eventuell unnamanøver eller kollisjon. Du kan sikre hunden din på to måter, med bur eller med sele.

Les mer her om hvorfor bur til hund i bil er sikrest for deg og hunden din.

Den aller sikreste måten å ha hund i bilen på, er at den sitter i et godkjent kollisjonssikkert bur. Men hva er riktig burstørrelse til hunden og bilen? Og er det plass til et slikt bur i bilen?

Transportbur til bil skal være store nok til at hunden din kan skifte stilling og legge seg komfortabelt nedpå gulvet. Samtidig bør buret være lite nok til at hunden ikke beveges unødvendig mye i svinger og ved oppbremsing.

Produsenten av 4pets-burene har laget en egen utregningsmodell som gir deg et godt svar basert på hunderasen og biltypen buret skal brukes i. Dette gir en god pekepinn på hvilken størrelse du skal velge. Det anbefales likevel å ta egne mål i tillegg før du bestiller bur. Om bilen din ikke kan romme denne type bur, kan du sikre hunden din i en sele.

Se vårt utvalg av bur, bagger og seler til hund på tur her: Hundebur til transport

Hund på tog og fly

Skal du ha med hunden din på fly, er det viktig å være tidlig ute med bestillingen. Hvilke regler og krav til transportbur og transportbagger som gjelder, kommer an på selskapet dere skal fly med. Kontakt derfor flyselskapet for å finne ut hvilke muligheter din hund har, og hvilke burmål de opererer med, for dette kan variere fra selskap til selskap. Det er også ulike krav om hunden og buret kan fly sammen med deg i kabinen, eller om hunden må fly i lasterommet.

For togreiser anbefaler vi også at du kontakter det aktuelle togselskapet dere skal reise med. Det er ikke alltid nødvendig med bur til hund på tog, men sjekk gjerne for å være helt sikker. Et tips til bur på tog kan være ett som er lett å bære med seg til og fra toget, for eksempel dette sammenleggbare buret.

Trenger du annet utstyr til den kommende reisen? Se vårt utvalg i nettbutikken her.

Lykke til og god tur!