12.06.2018 | Felleskjøpet

I sommervarmen bør du ta ekstra hensyn til hunden din. De er avhengig av skygge, luft og tilstrekkelig med væske. Et velkjent problem er hunder som blir forlatt i bilen, i en kupé som kan komme opp i over 80 grader.   

På varme sommerdager bør du vurdere om det er nødvendig at hunden er med på bilturen. Vi oppfordrer alle til å ikke etterlate hunden i bilen. 

Like varmt for alle

Svært få hunder nekter å gå på tur. Været er sjelden en hindring. Pass på potene til hunden i sommervarmen. Varm asfalt eller skjellbelagte svaberg gjør hunden sårbeint. Sjekk derfor labbene med jevne mellomrom og bruk potesokker ved behov. Videre bør du alltid ha med vann og gjerne et håndkle du kan fukte og legge over hunden for nedkjøling ved behov.  

Husk at også hundegårder uten særlig skygge kan bli uutholdelig for en hund i varmen. Kanskje er hundehuset det eneste skyggestedet, og der blir det også opphetet.

Skal du tur eller ha hunden i hundegård?  Vær kreativ - og hold hunden tilstrekkelig nedkjølt! Du kan for eksempel fryse ned hundegodbiter i isblokker av forskjellig størrelse. Det gir i tillegg hunden en smakfull, nyttig og morsom aktivitet.

Barbering, insekter og morsomme gadgets

Mange tror at det hjelper å barbere hunden i varmen. Det trenger ikke nødvendigvis å stemme. Ved å barbere hunden fordi det er varmt, mister den isolasjonen pelsen gir mot solsteken. Hunden kan rett og slett bli solbrent.

På korthårede hunder ligger pelsen flatt på kroppen og beskytter huden, men på en nyklipt hund vil pelsen som er igjen stå rett opp. Barber gjerne hunden på hals, delvis mage og mellom bena, men behold et beskyttende lag på ryggen og nakken.

Insekter kan også være en utfordring for de firbente. Bruk insektsmidler som er beregnet på dyr, så de slipper å bli plaget. Ikke barber bort pels mellom potene, da blir hunden lettere stukket av veps og humler i gresset. Pels beskytter også «edlere deler» som ofte kan bli oppspist av mygg og knott.

For å beskytte øynene finnes det hundesolbriller. Disse kan være nyttige for en hund som tilbringer mange timer i båt av gangen.

Bruk sunn fornuft og pass på hunden din like godt som du passer på deg selv eller barna i sola. Et minimum på varme dager er fri tilgang på skygge, luft og væske. Sist, men ikke minst – ikke forlat hunden i bilen. Det kan dukke opp uforutsette ting som gjør at hunden blir stående lengre i bilen enn planlagt.  

Siste tips til varme sommerdager!

  • Mest effektiv nedkjøling av hund skjer via poter og lysken.
  • Gi hunden tilgang til å bade, enten i sjø, innsjø eller balje/basseng i hagen.
  • Kjølematte, beregnet for hund, er effektiv.