20.05.2022 | Felleskjøpet

Tid for hage og designer Yvonne Breen besøker denne gangen 3 herrer som bor i et hus som tidligere har vært en resturant. En historisk, men forfalt hage, med en fiskedam som trenger en oppgradering. 

Før: En forfalt hage

Hagen, som ligger ved en park, bærer preg av litt tilfeldige stiler. De 3 herrene som bor her har prøvd å plante og gjøre det trivelig, men et tungt bord lar seg ikke flytte og hellene er ujevne. I hagen finner man også en fiskedam, og koifiskene som bor der har vokst og har behov for et større hjem. Gjengen drømmer om sitteplasser, mulighet til å grille i hagen og gjenbruk av hellene.

1130x800-Tid for hage-2022-episode 8-før.jpg

Etter: En japaninspirert hage

Hagen har blitt frisket opp til et lite stykke Japan med nye materialer og planter. Fiskene har fått flytte inn i en 7 meter lang fiskedam omringet av platting og planter. Her kan karene slappe av.

1130x800-Tid for hage-2022-episode 8.jpg

Rundt plattingen har man ivaretatt hekk og plantet nye japaninspirerte planter. Platingen fungerer som en ramme rundt fiskedammen og har blitt en hyggelig sosial sone. Gjengen har også fått en hyggelig spiseplass under kronen på trærne. Et lite utekjøkken ble det også plass til, og hellene er tatt opp og lagt på nytt. 

1130x800-Tid-for hage-2022-episode-8-4.jpg

Fiskedammen gir hagen et vannelement, et midtpunkt. Nydelige planter frisker opp hele hagen. 

1130x800-Tid for hage-2022-episode 8-todelt.jpg

Felleskjøpet er stolt samarbeidspartner i Tid for hage. Hver uke kan du finne produktene som er brukt i programmet i en ny artikkel.

Se episodene her.