Hjem og Fritid

Hjem og Fritid

Duker og jorddekke

En god underlagsduk er viktig for å beskytte plantene dine mot ugress. Ved hjelp av ulike dekkmaterialer gjør du hagen din mer lettstelt, og beskytter planter mot vær og vind samtidig som det skaper en pen og velpleid hage. Underlagsduk kan også brukes ved drenering, eller når du skal legge ny grus eller belegningstein i oppkjørselen.

Godt forarbeid er alltid viktig. Tenk langsiktig og spar deg masse arbeid senere med å legge duk under jorden i blomsterbeddene, under singel eller mellom forskjellige masser. Felleskjøpet har både fiberduk og jorddekke, samt barkduk, vekstduk og duk til pallekarm.

Underlagsdukene ser ganske like ut, men de har ulike egenskaper og bruksområder.
Beskytt dine avlinger og planter med riktig duk.

Fiberduk

Har en ganske porøs struktur og slipper gjennom sol, luft, vann og gjødsel. Men er tett nok til å stoppe insekter. Egnet for å beskytte dine avlinger. Beskytter også mot lettere frost. Hindrer vekst av ugress. Den kan også brukes som drenering for å skille ulike masser.

Vekstduk

Øker temperaturen i jorda, beskytter mot nattefrost, snø, regn, insekter og skadedyr. Gir et varmere klima og øker veksttemperaturen, som bidrar til større avlinger og forlenger dyrkingssesongen. Egner seg for tildekking av grønnsaker, jordbær, nysådd plen og planter.

Barkduk

Bark bidrar til å rydde opp i hagen og gi et rent uttrykk i bed, skråninger og lignende. Under barken bør du legge barkduk. Dette for å hindre fremvekst av ugress og for å forlenge barkens levetid.

Barkduk som legges rundt eksisterende planter tillater luft, vann og næring å trenge ned til planterøttene samtidig som ugress hindres i å vokse opp.

Filter

Kampanjer

Prisklasse

Leveringsalternativer

Merker

Betalingspartnere