Økologisk såfrø – bestill nå

Utvalget av økologisk såvare er best tidlig, og nå er det tid for å planlegge våronna.  Vær tidlig ute for å sikre deg tilgang!

Begrenset tilgang på økologisk såvarer

Tilgangen på økologisk såkorn er begrenset. På Østlandet kan Felleskjøpet tilby økologisk vårhvete, Anniina, Quarna og Mirakel. I Trøndelag er det tilgang på økologisk 6-radsbygg Brage og Ringsaker havre. Sampo åkerbønner og Ingrid erter kan også leveres økologisk.

Økologisk såkorn bestilles fra salgskonsulent, kundetjenesten, nærmeste avdeling eller samarbeidende lag, så langt lageret rekker.

ThermoSeed - et godt alternativ

Dersom det ikke kan leveres økologisk såkorn er ThermoSeed behandlet vare et godt og miljøvennlig alternativ. Metoden er godkjent i økologisk drift, men det må søkes disp. fra DEBIO for å buke konvensjonelt såkorn i økologisk drift.

Såfrø

Felleskjøpet tilbyr Natura frø- og grønnfôrblandinger til økologisk drift. Det tilbys også økologisk raigras.

Økologisk såfrø bestilles fra nærmeste avdelingeller samarbeidende lag innen 6. mars. Dersom bestillingene er større enn tilgangen vil det bli gjort en fordeling av tilgjengelig Økologisk såfrø.

Årets økologiske frø- og grønnfôrblandinger har innhold slik det er vist i lenken lenger ned. Det kan bli noen justeringer på blandingen ut fra frøtilgang. Det kan også finnes noen sekker som er pakket etter eldre resepter. Etiketten vil alltid vise hva som er innholdet i sekken.

Se vårt utvalg av såfrø her.

 

Betalingspartnere