23.07.2019 | Felleskjøpet

Tid for suppleringssåing

Har plenen fått nakne og slitte flekker, må du kanskje suppleringsså før høsten kommer. Det gjør du enkelt ved å bruke en jernrive til å røske opp jorden i flekkene før du legger på et tynt lag med ny plantejord. Deretter kan du så med nye plenfrø. Ikke glem å holde de nysådde områdene fuktige til det nye gresset har fått mulighet til å vokse opp.

Mot større høyder

I tørrere perioder kan gressplenen til og med slutte helt å vokse. Derfor kan det være lurt å stille klippehøyden høyere første gang du klipper igjen. Når gresstråene får vokse seg høyere, gir de skygge til gressrøttene samtidig som de samler inn verdifull dugg. (Men har plenen gulnet, bør du helt unngå å klippe.)

Robotgressklipper er det beste valget

Ved tørke er en robotgressklipper det beste valget. Den lar gressklippet ligge igjen på gressmatten, der det bidrar til å holde på fukten og gi naturlig næring. Den kjenner også hvor mye av gresset som trenger å klippes, og dermed klipper den ikke for mye.

Det verdifulle vannet

Gressplenen består av 70–80 % vann. Vil du hjelpe gresset, kan du vanne skikkelig en gang i uken. For å spare på drikkevannet er det praktisk å samle opp regnvann i bøtter, eller bruke en vannpumpe hvis du bor i nærheten av en innsjø eller et annet vassdrag. Deretter er det bare å henge opp hengekøyen og nyte sensommeren. Lykke til!