13.12.2022 | Felleskjøpet

Utvikling og produksjon av fôr er en del av kjernevirksomheten til Felleskjøpet. Med mer enn 100 års erfaring og kompetanse innen fôrutvikling har vi ikke bare utviklet fôr for dyra på gården, men også for våre kjæledyr.

Utviklet av veterinærer

Felleskjøpet har utstrakt forskning i egen regi der forsøk og tester av råvarer og ferdigfôr gjennomføres. Det er høyt fokus på smakelighet og fordøyelighet av råvarer, og ikke minst dyrets tarmhelse, kvalitet på avføring, pels, hud og poter.

Appetitt for hund og katt er utviklet av våre veterinærer som er eksperter på dyreernæring. Fôret er et resultat av årelang forskning og produktutvikling med basis i internasjonale normer og anbefalinger. Vi har et stort nettverk av veterinærer, oppdrettere, og forskningsinstitusjoner som bidrar med økt kompetanse og innsikt slik at vi kan utvikle og produsere det aller beste for ditt kjæledyr, forklarer Hege Yvonne Rosenhaug, som er utdannet veterinær og produkt- og utviklingssjef i Felleskjøpet Agri.

Riktig ernæring

Appetitt inneholder ingen kornråvarer med unntak av ris. Sammensetningen av energi, protein, fett, mineraler og vitaminer i de ulike fôrtypene gir et perfekt balansert og næringsrikt fôr. De forskjellige slagene dekker dyrets ulike behov, gjennom livsstadium, forskjellige helseutfordringer, aktivitetsnivå og størrelse. Med Appetitt får du alltid et fôr som passer katten eller hunden din.

– Når dyra spiser riktig og får i seg alle næringsstoffene de trenger er det det beste utgangspunktet for et godt liv. Dyra er som oss mennesker; de trenger næringsrik mat hver dag for å ha det godt. Felleskjøpet bruker store ressurser på forskning og utvikling av det beste kjæledyrfôret. Næringsrikt fôr tilpasset hunder og katters forskjellige behov er vårt viktigste bidrag til dyrevelferden i de norske hjem, utdyper Rosenhaug

Norskprodusert

Appetitt produseres i Vaksdal ved Bergen. Ved å produsere fôret i Norge unngår man mellomlagring, det blir kortere vei til butikken og fôret holder seg dermed ferskt. I tillegg er de aller fleste råvarene fra norsk natur. Det gjør at næringsverdien holder seg optimal og sikrer et fôr med høy smakelighet – noe vi vet at våre kjæledyr setter pris på.

Alle råvarer er fri for genmodifiserte organismer, og kommer fra godkjente leverandører der deres kvalitetssystemer systematisk revideres. Det krever bevis for salmonellafrihet før råvaren tas inn i fabrikken. 

Nytt utseende - den samme gode smaken

Høsten 2022 ble det rullet ut nye Appetitt-sekker i Felleskjøpets butikker og i nettbutikken. Emballasjen har fått nytt utseende og er nå 100 prosent resirkulerbar, oppskrift er forbedret, men samme gode smaken som alltid.

– Vårt mål er at alle hunder og katter skal få mest mulig ut av hvert øyeblikk, hver dag og hele livet. Sunn ernæring gir langvarige helsefordeler, og kosthold er avgjørende for et langt og friskt hunde- og katteliv. Appetitt tilbyr et bredt utvalg fôr, tilpasset til nettopp ditt kjæledyr, avslutter veterinæren.

Appetitt kommer som både tørr- og våtfôr, i forskjellige smaker og til forskjellige behov for både katter og hunder.