Hjem og Fritid

Hjem og Fritid

Plenlufter

Plenlufter

Plenlufter er en praktisk hagemaskin som gir din plen bedre vekstbetingelser. En plenlufter renser dypt, mykner opp jorden og gir masser av luft til røttene. I tillegg gjør en plenlufter også jorden i stand til å holde bedre på vannet. Gresset elsker det, og mosen hater det.

Skal du vinne kampen mot mosen trenger du helst både mosefjerner produkter og plenlufter.

Kampen mot mose har til hensikt å gi gresset konkurransefordeler. Mose klarer seg med mindre lys enn gress. Det er derfor fordelaktig å redusere skyggelegging på gressplenen ved å flytte på hagemøbler, fjerne eller tynne busker og trær, og holde hagen ryddig.

Gjødsel og kalk bidrar til mindre mose

Mose kan være et tegn på for lav pH-verdi i jorden. Det kan du finne ut ved å ta en jordprøve. Hvis pH-verdien er lav bør du kalke, gjerne på høsten eller våren. Kalk fjerner ikke mosen, men gir økt pH-verdi slik at gresset får bedre vekstbetingelser.

Gjødsel bidrar til å styrke gresset i kampen mot mosen. Etablert plen bør grunngjødsles om våren med 3-5 kg Felleskjøpet Hagegjødsel pr. 100 kvadratmeter. Deretter anbefaler vi å ettergjødsle 2-4 ganger med jevne mellomrom. Jevn tilførsel av gjødsel gir også jevnere vekst.

Ikke klipp plenen for kort

Hvis du har problemer med mose bør du la gresset være høyere enn 4 centimeter gjennom hele sesongen.

En mer aktiv tilnærming til problemet er bruk av en plenlufter som fjerner mose og sammenfiltret gress uten å skjære i gressroten. En slik maskin bør brukes i mai/juni når veksten er på topp.

Produkter for å fjerne mose

Om våren kan du strø mosefjerner på utsatte områder. En tid etter påføringen vil mosen bli svart og bør rakes vekk. Denne prosessen vil gi flekker i gressplenen som bør sås igjen med gressfrø. 

Om høsten bør gressplenen rakes og ryddes. Løv, gress og annet avfall som blir liggende kan forårsake soppskader gjennom vinteren som gir fremvekst av mose.

Filter

Kampanjer

Prisklasse

Leveringsalternativer

Merker

Betalingspartnere