15.03.2024 | Felleskjøpet

Allsidigheten til nye 5M kan utnyttes både på åkeren, anleggs- og gårdsplassen og veien. John Deere har også lagt til den helt nye toppmodellen 5130M i serien, og utvider dermed porteføljen med en øvre effektklasse med en maksimal ytelse på opptil 135 hestekrefter. De nye PowrQuad PLUS- og Powr8-giralternativene gir brukere løsninger for et bredt spekter av oppgaver.

Teknologien lar traktorføreren oppleve kontinuerlig trekkraft med jevne girskift. I tillegg eliminerer en knapp på spaken behovet for manuell clutching ved skifting mellom grupper. Takket være EcoShift-funksjonen reduserer 5M-traktoren omdreininger for å spare drivstoff, samtidig som den leverer tilstrekkelig kraft til å utføre transportoppgaver effektivt med opptil 40 km/t.

– 5M-serien er den perfekte ledsageren for det aller meste både bonde og entreprenør trenger å gjøre. Den er kompakt og lett, men likevel med masse kraft. De første demomodellene er allerede på vei til Norge. Denne oppgraderingen av en svært populær traktorserie har vi gledet oss til, sier produktsjef Tore Glærum i Felleskjøpet Agri.

Svingradius og panoramavindu

Integreringen av AutoTrac i dashbordet - en funksjon som eiere av 6M-serien nyter godt av i Corner Post Display - forbedrer presisjon og effektivitet ved å minimere overlapp under åker- og grasarbeid. Veiledningssystemet hjelper til med å holde på sporet i rettlinjede åkerjobber. En oppgradering til mer sofistikerte veiledningsfunksjoner med en G5 Universal Display er mulig når som helst.

Med en kompakt svingradius på 4,1 meter, gir John Deere 5M-serien god manøvrerbarhet, noe som gjør den godt egnet for oppgaver som gårdsarbeid og fôring av dyr på trange områder. Det lave panseret og det store takvinduet gir operatører utmerket sikt, spesielt for frontlasteroppgaver.

Den nye 5M-serien leveres med funksjonaliteten for prediktiv analyse Expert Alerts, som muliggjør tidlig gjenkjenning av nødvendige vedlikeholdsbehov, noe som ytterligere forbedrer operasjonell pålitelighet og minimerer uventet nedetid.

Her finner du mer informasjon om 5M-serien. 

Les mer om nye 5M i denne brosjyren.