11.07.2023 | Desiree Ytreeide Kråkøy

Kvalitetsutstyr fra Mastek og Bauer

For husdyrprodusenter er det lønnsomt å dra nytte av all møkka til dyrene, og uansett hvor stort eller lite behovet er finnes det godt utstyr som håndterer denne jobben. I Grønt Maskin har de sett på flere leverandører, men nå har de funnet kombinasjonen som gir både gode resultater og fornøyde kunder.

- Mastek har brukt enormt med ressurser og tid for å utvikle sine slangespredere, og sammen med en pumpe fra Bauer er utstyret komplett. Slangesprederne kommer i bredde fra 8-24 meter, og har markedets beste fordeler med sterk hydraulikkmotor, rifla kniver og enveisventiler for luft til slangene, slik at hver slange får like mye møkk og luft som bidrar til meget jevnt sprederbilde og mindre stopp pga blokkering. En annen fordel er at sprederen kan leveres med flowmeter og pad eller ISOBUS, sier Rolf Gjølstad, produktansvarlig i Grønt Maskin.

- Kompressoren til Mastek er virkelig blitt en hit i markedet. Med sin lave vekt, mulighet både for front og bakmontering, enkel konstruksjon og høy effekt på 8m3 i minuttet gjør den veldig attraktiv i markedet, legger han til.

image6sgul.png

Kvalitetsutstyr som holder lenge: Etterspørselen på slangesprederutstyret fra Mastek har økt betraktelig de siste årene, og kundene er storfornøyd.

Best på kompetanse og rådgivning

Rolf Gjølstad.jpgTidligere i år feiret Rolf Gjølstad sin 70-årsdag, men han jobber fremdeles 100% og har en lidenskap for dette faget. Videreføring og deling av kompetansen er viktig for både Rolf og Grønt Maskin.

- Nå har det blitt noen år hvor jeg har holdt på med dette, og det har vært mange erfaringer underveis. Jeg er jo bonde selv også, og det er helt klart en fordel at flere av oss som jobber i Grønt Maskin er- eller har vært bønder selv. Da kjenner vi til utfordringene, og kan enkelt forstå hva kundene våre ønsker og trenger, sier Rolf Gjølstad.

Landsdekkene service og ekspertise

Med årene har også Grønt Maskin opparbeidet seg et nettverk rundt omkring i landet, med eksperter som kan komme seg raskt ut til kunder om det skulle være behov for det.

- Som mye annet i denne bransjen, er også spredning av møkk tidskritisk, og skulle det oppstå noe man trenger service eller deler til bør det skje raskt. Derfor har vi samarbeid med godt kvalifiserte samarbeidspartnere flere steder i landet, blant annet Gunnar Hjellan og Ole Bragstad på Beitstad, Kjetil Steineide på FK Otta og Per Arne Flasnes på FK Namsos, sier Rainer Hivand, daglig leder i Grønt Maskin

- På Beitstad hos Hjelland og Bragstad finner du også et utvalg av Bauer koblinger, slanger, reservedeler, og maskiner som tørrgjødselvogn, slangebom og åkersprøyte.

Husk at du finner et godt utvalg i maskiner, deler og utstyr på www.grontmaskin.no.