05.02.2020 | Felleskjøpet

Hugg ved i vinter

Den kalde og mørke tiden er perfekt for å rydde i skog og mark. Kulden gjør at trærne «hviler». Det betyr at de ikke tar til seg vann eller mineraler. Denne årstiden er den beste for å felle trær på tomten og hugge ved. Hos Felleskjøpet finner du alt du trenger av både produkter, tips, råd og service hvis du skal rydde i skog og mark. 

Alltid tenk sikkerhet

Man sier at vedhuggere er friskere og lever lenger. Men samtidig er det en tung og risikofylt jobb å hugge, kappe og kløyve ved. Tenk alltid på sikkerheten først! Ha med deg en oppladet mobiltelefon, og husk å fortelle andre hvor du er hvis du skal arbeide alene i skogen. Hvis du ikke har brukt motorsagen din på en stund, må du undersøke at den er godt vedlikeholdt, og at kjedet er nyslipt. Ta kontakt med oss hos Felleskjøpet hvis du trenger hjelp med service av motorsagen din eller slipeverktøy.

Oppbevaring av veden

I mars skal du kløyve veden. Men du bør ikke kløyve veden for sent. Da slipper barken fra kubbene, og det trenger inn fuktighet som det kan være vanskelig å bli kvitt.

Når du skal stable veden, bør du legge et par hele stokker eller paller nederst. For å redusere risikoen for at veden råtner, må du stable den luftig og alltid plassere det nederste laget med barken vendt nedover. Hvis du stabler den mot en vegg, må du la det være igjen en luftspalte, og du må dekke veden med et tak.

I juli/august er veden tørr og klar for bruk. Hos Felleskjøpet finner du alt du trenger for å ta deg av veden: motorsag, vedkløyver, øks og naturligvis verneutstyr.