Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
Gjennom flere års testing og utprøving fant Felleskjøpet produsenten FUCHS som den perfekte partner for å utvikle olje- og smøremidler tilpasset både bondens, anleggsbransjen og forbrukerens behov. Her er det kvalitet som gjelder.
Bak hver vedstabel og solgte vedsekk ligger det en iherdig arbeidsinnsats. Når trærne er felt, stokkene kappet og kløyvingen unnagjort gjenstår pakkejobben. Vi gir deg våre beste pakketips.
Av miljøhensyn tilfører man nå etanol i bensinen på drivstoffpumpene. Dette er bedre for miljøet, men ikke fullt så bra for motoren på din hagemaskin. Derfor er det mange som spør seg, kan jeg bruke den nye bensinen på min gressklipper eller snøfreser?
Ifølge organisasjonen Huseierne selges det over 40.000 motorsager i Norge årlig − de fleste for privat bruk. Felleskjøpet har et stort utvalg til både privat og proffmarkedet, men hvilken skal du velge?
- Dersom pallehettene strammes feil, vil de lett blåse av storsekkene og veden blir ikke så tørr som ønsket. Riktig stramming kan være avgjørende for god vedkvalitet, sier butikksjef Laila Almås ved Felleskjøpets avdeling på Kongsberg.
Før du setter i gang med vedfyring er det smart å vite hva slags ved du bør bruke, hvordan den bør oppbevares og hvordan du bør fyre for å oppnå best effekt. Små ting kan utgjøre en stor forskjell – også når du skal kjøpe ved.
Det kan være farlig å arbeide med motorsag, men ved å følge noen grunnleggende sikkerhetsråd kan du fokusere på å arbeide trygt.
En regel fra gammelt av, sier at veden bør være hogd og kløyvd før påske. Det gir nemlig store fordeler i form av vedkvalitet, tørketid og mindre miljøpåvirkning.
Har du alle bestanddeler for motorsagen? Da kan du begynne å sette den sammen. Sørg alltid for å bruke vernehansker når situasjonen tilsier det, som når du er i kontakt med sagkjeden.
Arbeid med maskiner krever full konsentrasjon og riktig personlig beskyttelse. Vi gir deg våre råd på hva du trenger av verneutstyr i arbeid med motorsag, ryddesag, samt mindre maskiner, som gresstrimmer og høytrykksspyler.
Med enkle grep får du en motorsag som holder i mange år og som alltid er klar til bruk. Her får du tips og råd for riktig vedlikehold av motorsag.
STIHLs motorsager liker seg best tørt og støvfritt. Hvis du rengjør maskinen før en driftspause, for eksempel om vinteren, kan du regne med at motorsagen er klar til innsats neste vår.