06.03.2015 | Felleskjøpet

Fjern løv

Finn frem raken og fjern løv, døde planterester, ugress og greiner fra både plen og bed. Dette er det første du gjør når våren er i anmarsj, men ikke start før temperaturen er stabil over 0 grader.

Rydd i blomsterbed

Fjern stauderis og granbar og fyll på med god jord. Ta av skyggeduker.

Fiks frostskader på plenen

Frostskader på plenen er vanlig i Norge. Legg derfor på 2-3 cm. med ny jord som du raker inn i plenen. Dette er måten å få bukt med frostskader, og det legger grunnlaget for en vakker plen.'

Kalk og gjødsling

Når plenen er ryddet og raket bør du kalke og gjødsle plenen. Kalke gjør man for å nøytralisere sur jord, slik at ålenen tar opp vann og næring. Gjødsel tilfører plenen næring.

Kalken fordeles jevnt utover plenen. Gjødsle gjør du når det begynner å bli grønt i de mest lune områdene av hagen din. Spre gjødselen rett før det er meldt regn. 

Rens og vask uterommet

Rens og vask hagemøbler, grill og terrasse. Hagen og uterommet henger sammen. Du får en god start på sesongen hvis alt fungerer som det skal før de varme dagene kommer.

Beskjær trær og planter

For hageeiere med trær, hekker, blomsterbed og lignende er beskjæring en viktig del av vårklargjøringen. Beskjær før løvsprett, etter den verste vinterkulden og før vekstperioden er i gang. 

Ikke klipp gresset for kort 

De første gangene du klipper plenen la det være litt lengde. Klipper du gresset helt ned på starten av sesongen vil du oppleve mer ugress utover sommeren. NB! Sjekk at gressklipperen fungerer som den skal. Trenger den en service? Det tilbyr vi på Felleskjøpet.