05.04.2017 | Felleskjøpet

Oppskrift på hundekjeks med laks

Ingredienser:

  • 200g laks
  • 1 egg
    (OBS! Egg er ok for hunder å spise, men noen få hunder kan være allergisk mot albumin som finnes i egg)
  • 1dl vann
  • 1/4dl nøytral olje
  • 150g maismel
  • 150g Original Jyttemjøl 

Slik gjør du:

  1. Kok laksen i ca. 15 min.
  2. Når laksen er kokt lar du den avkjøles, fjern så skinn og bein.
  3. Kjør den så i en foodprosessor med vannet til det blir en flytende mousse.
  4. Bland så alle ingrediensene sammen. Til dette kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til du har en fast deig.
  5. Når du skal bake ut kjeksen bør du prøve å tilsette minst mulig mel, da deigen blir vanskeligere å jobbe med. Denne deigen inneholder ikke gluten, og siden gluten er med på å gjøre deiger elastiske vil ikke denne deigen opprøre seg helt som andre som er laget med hvetemel.
  6. Kjevle deigen ca. 0,5cm tykk og bruk små utstikkere til å forme kjeksene. Eller bruk en pizzaskjærer om du ikke har noen utstikkere som er små nok for din hund.
  7. Stekes på 150 grader på varmluft i ca. 20 minutter til de er gylne og sprø.

 

Husk at også disse hundekjeksene er godteri som bør gis i begrenset mengde.