06.10.2016 | Maria Y. Garthe, hundemassør

Massasje for alle

Hundemassasje er godt for alle typer hunder, i alle aldre, enten de brukes i konkurranse, som brukshund, eller er familiehund. Ved å gi hunden massasje blir blant annet hundens sirkulasjonssystem påvirket, som igjen fører til bedre immunforsvar. Massasje aktiviserer også et antistresshormon, som fører til en mer balansert og avslappet hund.

Hundemassasje er også med på å forbedre hundens yteevne, så bruker du hunden din i konkurranser eller som jakt-, og gjeterhund, vil hundens prestasjoner forbedres. En hund som brukes aktivt, har godt av regelmessig massasje for å forebygge skader. Muskulaturen kvitter seg med spenninger og avfallsstoffer, og tåler derfor større påkjenninger.

Hundemassasje blir også brukt som rehabilitering på hund etter skader og operasjoner.

Både valper og eldre hunder har godt av hundemassasje. Valper i vokst, kan ofte være litt ømme i både muskulatur og ledd. Mens eldre hunder er stive, og har ofte plager i både skjelettet og i muskulaturen. I disse tilfellene vil hundemassasje blant annet virke smertestillende.

Enkel massasjeøvelse som man kan gjøre selv

1. Forberede hunden din på massasjen.

Begynn med å stryke gjennom hunden din med flate hender. Fra snute til haletipp, og fra ryggraden til tåspissene.

Dette vil virke beroligende på hunden, og den vil ta i mot behandlingen bedre. Du vil også kjenne om muskulaturen kjennes unormalt spent ut.

2. Ta tak i skinnet på hundens rygg, og kna den som en deig.

Dette vil øke hundens sirkulasjon, samtidig som muskelspenningene som evt. sitter her, vil bli mindre, og/eller forsvinne.

3. Forberede hunden din på at massasjebehandlingen er over.

Stryk igjennom hele hunden din, slik som du startet massasjebehandlingen.Om forfatteren:

Maria Y. Garthe er autorisert hundemassør og rehabiliteringsterapeut ved Sarang Hundeterapi.