Presisjonsteknologi som beregner nøyaktig hvor mye gjødsel åkeren trenger, gir best mulig effekt av gjødslingen. -Og det er enklere å komme i gang enn mange tror, påpeker Marius Elsetrønningen, spesialist på presisjonslandbruk i Felleskjøpet.
Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
Presisjonsteknologi som beregner nøyaktig hvor mye gjødsel åkeren trenger, gir best mulig effekt av gjødslingen. -Og det er enklere å komme i gang enn mange tror, påpeker Marius Elsetrønningen, spesialist på presisjonslandbruk i Felleskjøpet.
Felleskjøpet Agri og Yara har kommet til enighet om nye gjødselpriser.
Presis gjødsling, ved bruk av presisjonsverktøy, er viktigere nå enn noen gang, spesielt ved høye gjødselpriser.
Neste gong du skal ta nye jordprøver er det på tide å ta koordinatfesta jordprøver. Med jorda kartlagd vil du få ytterlegare innsikt i jordforholda dine og er klar for å ta i bruk presisjonsjordbruk i drifta di.
Data fra i fjor og tidligere år kan være til god hjelp når du planlegger årets sesong. Men agronomien må alltid ligge i bunn.
– I fjor hadde jeg tusen mål med legde. Det er veldig mye og veldig dårlig økonomi! Og det er selvfølgelig fordi jeg har gjødslet for mye. Det sier Johan Børresen, som i år tar i bruk Yara N-Sensor for å fintune gjødslinga
CropPLAN er eit innsiktsfullt styringsverktøy for drifts- og vekstplanlegging.
Geir Gjønnes er mer opptatt av planter og dyr og holder igjen på maskininvesteringene. Men det er nye tider også på Holden gård, der sønnene Ole Einar (23) og Peder (16) koser seg med de avanserte funksjonene på ny sprøyte og ny gjødselspreder.
Stange: Robot er installert, kvota er utvidet, kutallet er økt og avdråtten skal opp. Mange kjenner seg nok igjen i situasjonen som Anne Hagen og Jon Erik Borgen i Romedal står i. Og da gjelder det. Ingen ting overlates til tilfeldighetene.
NY VERDEN: – Med min drift kan jeg ikke forsvare å kjøpe en dyrere maskin, sier Brattekværne, som har fått «en ny verden» når det gjelder kapasitet.
- Med 200 dekar gulrot spredd på mange skifter i Levanger og Verdal har Kine Sofie Sandstad Skjeset mye å holde orden på. På fullt fart inn i drifta har hun mål om å utnytte stadig mer avansert teknologi og å dokumentere alt som blir gjort elektronisk.
Da Trygve Bragstad Hammer tok en ekstra tur med sin Yara N-Sensor i en frodig byggåker i fjor sommer, viste den at Thermus-bygget burde få ytterligere to kilo nitrogen pr. dekar. Kanskje ikke så rart når åkeren til slutt ga 824 kilo på målet.