Vårt nettsted støtter ikke lenger Internet Explorer. Vi anbefaler alle å benytte seg av andre nettlesere, da Explorer ikke er optimalisert for sikkerhet eller hastighet i dagens nett og nettsider. Bruk mer moderne nettlesere som Edge (Windows sin nye nettleser), Chrome, Firefox eller Safari (Hvis du bruker Mac).
Our site no longer supports Internet Explorer. We recommend everyone to use other browsers, as Explorer is not optimized for the security or the speed in today's networks and websites. Use more modern browsers such as Edge (Windows new browser), Chrome, Firefox or Safari (If you use Mac)
Presisjonsteknologi som beregner nøyaktig hvor mye gjødsel åkeren trenger, gir best mulig effekt av gjødslingen. -Og det er enklere å komme i gang enn mange tror, påpeker Marius Elsetrønningen, spesialist på presisjonslandbruk i Felleskjøpet.
Felleskjøpet Agri og Yara har kommet til enighet om nye gjødselpriser.
Presis gjødsling, ved bruk av presisjonsverktøy, er viktigere nå enn noen gang, spesielt ved høye gjødselpriser.
Ulik gjødselstrategier i fjor høst påvirker ikke behovet for nitrogen og svovel denne vekstsesongen. I første rekke er det det høstkornet trenger nå, men førstegjødslinga bør være moderat.
Det meste av høstkornet ble sådd til rett tid under laglige forhold i fjor høst. Plantene etablerte seg bra og innvintringen var jamt over god. Imidlertid er det alltid en viss risiko forbundet med høstsåing av korn.
Neste gong du skal ta nye jordprøver er det på tide å ta koordinatfesta jordprøver. Med jorda kartlagd vil du få ytterlegare innsikt i jordforholda dine og er klar for å ta i bruk presisjonsjordbruk i drifta di.
Data fra i fjor og tidligere år kan være til god hjelp når du planlegger årets sesong. Men agronomien må alltid ligge i bunn.
Med Mattilsynets krav til strø- og rotemateriale for svineprodusenter kan det være en utfordring å få utnyttet svinegylla godt. Grønt Maskin har gjennom flere år hatt god erfaring med gjødselseparator for å utnyttet gylla best mulig ute på jordene.
Hausten har kome og det er tid for å ta jordprøver og sjå om jorda burde kalkast før neste vekstsesong. Då er det best å ta koordinatfesta jordprøver og kalka med variabel tildeling, for å utjamne forskjellane og få korrekt pH på heile skiftet.
– I fjor hadde jeg tusen mål med legde. Det er veldig mye og veldig dårlig økonomi! Og det er selvfølgelig fordi jeg har gjødslet for mye. Det sier Johan Børresen, som i år tar i bruk Yara N-Sensor for å fintune gjødslinga