22.11.2021 | Felleskjøpet

1. Traktor med ryggrad 

John Deere 6 R har en unik helramme som forbinder traktorens framaksling og bakaksling. Resultatet er et chassis med stor styrke hvor frontlaster og fronthydraulikk monteres rett i ramma. 

Framakselfjæring gir økt komfort: Motor og transmisjon er montert i ramma via fester som hindrer at støy og vibrasjoner brer seg til resten av traktoren, spesielt førerhytta. John Deeres unike trippel-link (TLS) framakselfjæring gir inntil 10 % mer trekkraft enn en ufjæret framaksel! Dette sikrer framhjulene maksimal kontakt og trekkraft uansett underlag. To dobbeltvirkende sylindre sørger for å ta opp de vertikale bevegelsene, og kort avstand til akkumulatorene gir rask respons. En tverrstilt lenkearm tar de de sideveise kreftene mens en langsgående lenkearm tar opp de langsgående kreftene når framhjulene trekker og bremser. På en traktor uten framakselfjæring vil det føre til at framhjulene hopper bortover jordet og dermed får dårlig grep og trekkraft.

2. Klasseledende virkningsgrad 

De større 6R-modellene kan overføre inntil 94 prosent av motoreffekten til trekkarbeid. Til sammenlikning har hovedkonkurrenten kun 80 prosent virkningsgrad. John Deeres høye virkningsgrad skyldes en helhetlig konstruksjon hvor motor, kjøling, drivlinje og elektronikk er optimalisert i alle ledd. For deg som bruker betyr det lavere driftskostnader, og at en John Deere med 250 hk har større trekkeffekten enn konkurrenten med 280 hk.

Smart fjæring: Systemet har tre innstillinger; auto, maks stivhet og manuell. Auto gir maksimal trekkraft og komfort ved at systemet tilpasser fjæringen til traktorens hastighet, trekkraft, oppbremsing og vekten på redskapet. Maks stivhet brukes fortrinnsvis ved bruk av frontlaster eller frontmontert redskap. Manuell gir deg mulighet til å regulere høyden på framakslingen via terminalen eller utvendige brytere foran på traktoren. Det er praktisk ved kobling av redskap.

Fleksibel hjuldiameter: John Deere 6R gir deg mulighet til på en enkel måte å endre utvekslingsforholdet mellom framhjulene og bakhjulene. Dette gjøres ved å skifte ut tannhjul i transmisjonen, slik at forspinnet forblir korrekt hvis du endrer hjuldiameteren foran eller bak. I praksis betyr det større valgfrihet når det gjelder valg av dekk, både når det gjelder dimensjon og merke, og alltid korrekt forspinn.

3. Mange og effektive transmisjoner

Den trinnløse AutoPowr-transmisjonen har alltid minst 60 prosent mekanisk effektoverføring og fire hastigheter med 100 prosent mekanisk effektoverføring. Transmisjonen tilbys med enkel kjørespak med passiv stopp, eller CommandPro programmerbar multispak og aktiv stopp.

DirectDrive er en mekanisk transmisjon med dobbeltkløtsj og 24 trinn fordelt på tre grupper. Transmisjonen gir sømløse girskifter uten momentbrudd, og har hele 11 trinn i arbeidsområdet 4-12 km/h.

AutoQuad byr på inntil 24 mekaniske trinn og hastighetstilpasning ved skifte av gruppegir. AutoQuad Plus har i tillegg automatiserte hurtiggir, mens AutoQuad Eco gir maks hastighet ved redusert turtall.


4. Førermiljø i særklasse

Med et innvendig volum på hele 3,3 m3, inntil 330 graders sikt, to fullverdige dører og vinduer som strekker seg langt ned, byr førerhytta til 6R på optimal komfort, romslighet og sikt. Enten du velger CommandArm med betjening i armlenet eller skjermmontert betjeningskonsoll, kan alle primære betjeningsorganer nås med minimale armbevegelser.

5. Omfattende skreddersøm

Både traktoren selv og hvordan du vil betjene den kan tilpasses deg og dine behov. Få, om noen konkurrenter kan tilby en tilsvarende valgfrihet som 6R. Enten du er husdyrbonde, planteprodusent, anleggsentreprenør, eller litt av hvert, finnes det en 6R-traktor nettopp for deg.

6. Gjerrige motorer med drivstoffgaranti

Motorer med dobbel turbo og/eller variabel turbogeometri, høytrykks common-rail innsprøytning og intelligent ekstraeffekt (IPM) gir «seige» motorer. Inntil 40% stigning i dreiemoment og rask turtallsrespons. Det betyr færre girskift og minimalt turtallsfall selv ved stor belastning.

Adblue-forbruket er rekordlave to-tre prosent, takket være en kombinasjon av EGR, SRC og dieselpartikkelfilter.

Drivstoffgaranti: Bruker traktoren mer diesel enn John Deere forventer, får du utbetalt merkostnaden krone for krone. Bruker traktoren mindre enn normen, får du utbetalt det dobbelt av hva du har spart!

7. Olje så det holder 

John Deeres hydraulikksystem med lukket senter og trykk- og mengdekompensering gir olje kun når du trenger det. De største modellene kan levere 160 l/min ved kun 1500 o/min.

Systemet er lastkjennende (LS) og sørger for at det pumpes olje kun ved behov. Det gir lavere effektforbruk og mindre slitasje på de hydrauliske komponentene. 6230R og 6250R byr på ytterligere besparelser ved at maksimal oljemengde er tilgjengelig ved kun 1500 o/min, og at oljemengden holdes konstant til maksimalt turtall 2100 9/min. Det gjør at du kan levere samme oljemengde som konkurrentene ved et betydelig lavere turtall.

6 DV ventiler: 6R kan leveres med inntil fem eller seks dobbeltvirkende ventiler bak og to foran. Alle ventilene er programmerbare med hensyn til mengde og tid via CommandCenter-terminalen. Ventilene er logisk gruppert, og bak er den primære plasseringen er på venstre side for kortest mulig vei til og fra førerhytta. De bakre ventilene er utstyrt med trykkavlastningsspak for enkel til- og frakopling av hydraulikkslanger.

8. Presis og påpasset 

John Deere er markedsledende på presisjon. Autostyring med inntil 2,5 cm nøyaktighet, seksjonskontroll og Isobus gir deg det beste grunnlaget for presisjonskjøring og optimalisert produksjon med minst mulig innsatsmidler. Traktoren kan kobles opp til dine digitale skifte- og styringsverktøy for toveis overføring av eksempelvis kart og avlingsdata. Med JDLink kan du og din servicetekniker ha tilgang til traktoren i sanntid for fjernhjelp. John Deeres unike og avanserte logging av feilkoder kan forutse behov for service og skifte av vitale komponenter før en mulig skade og påfølgende driftsstans.

9. 100 prosent John Deere

Kjøper du John Deere, kan du være trygg på at alt i traktoren er tilpasset og optimalisert uten kompromiss. John Deere utvikler alt selv og har 100 prosent kontroll på produksjon av både enkeltkomponenter og komplette maskiner. Med mer enn 100 år som traktorprodusent tør vi påstå at ingen kan traktorer bedre enn John Deere.

10. Ryggdekning over hele landet

Felleskjøpet har solgt John Deere i mer enn 40 år, og ingen maskinleverandører har et bedre utbygget servicenettverk. Felleskjøpet er der du er og kan tilby et unikt serviceapparat og garantiavtaler for maksimal trygghet hvis uhellet er ute. Mer enn 90 prosent av deleordrene ekspederes fra våre anlegg i Norge.