11.02.2021 | Camilla Mellemstrand

Faren til John Arne Langørgen kjøpte sin første John Deere traktor allerede i 1976. Da var det muligheten for firehjulstrekk som trakk, men siden den tid har familien funnet stadig flere gode grunner til å velge John Deere.

Stoler på Felleskjøpet

Kjærligheten til den grønne hjorten har så langt ført til 60 traktorkjøp og familien har vært innom nesten samtlige modeller. Familien startet som landbruksentreprenører, men i dag er stort sett brøyting og anleggsarbeid som gjelder.

- Vi har testa en del andre merker opp gjennom, men vi vender stadig tilbake til John Deere. Vi har konkludert med at John Deere gir den beste totaløkonomien. Felleskjøpet er en solid leverandør og vi har opp gjennom årene fått et tett forhold til både selgerne, verkstedet, delelageret og butikken, forteller Langørgen.

Bytter ofte

I dag har entreprenøren seks John Deere-traktorer i arbeid. Strategien er å bytte dem ut innen garanti- og serviceavtalen løper ut etter fem år.

- Dette gir oss et veldig forutsigbart kostnadsbilde. Norge er et høykostland, så reparasjoner koster. Ved å bytte traktor ofte, unngår vi dyre verkstedregninger. Som entreprenører er det ikke rom for nedetid, sier Langørgen.

Topp førerkomfort

Det siste tilskuddet i traktorparken ble en 7R330, som først og fremst skal brukes til massetransport. Traktoren er blant annet utstyrt med AutoPower, trinnløs girkasse, Command Pro, Apple Car Play, skinnesete, integrerte blitzere, aktivt sete, vinterhjul og elektrisk styring.