21.10.2019 | Felleskjøpet

Väderstad har tilbudt trådløs maskinkontroll, via det iPad-baserte kontrollsystemet Väderstad E-Control siden 2013. Väderstad E-Control Mobile er neste trinn i denne utviklingen, med fullt fokus på brukervennlighet og fri mobilitet.

- Väderstad E-Control Mobile gjør det mulig for bønder å kalibrere såmaskinen eller presisjonssåmaskinen sin med telefonen. Dette er en veldig intuitiv og rask løsning, som gjør det enkelt å stille inn Väderstad-maskinen for de beste resultatene, sier Mattias Hovnert, salgs- og markedsdirektør i Väderstad.

Siden smarttelefonen kobles trådløst til Väderstad-maskinen, kan bonden bevege seg fritt under kalibreringen.

- Väderstad E-Control Mobile er en ekstremt mobil løsning som gjør at bonden kan utføre dreieprøven i nærheten av maskinen, sier Mattias Hovnert, på Väderstad, og legger til:

- Håpet vårt er at E-Control Mobile vil gi en tidsfordel når bonden skifter avling. Dette blir ekstra relevant i travle perioder på gården, eller når maskinstasjonsoperatøren går fra felt til felt i løpet av arbeidsdagen sin.

Når bonden har lastet ned gratisappen Väderstad E-Control Mobile til smarttelefonen sin, er smarttelefonen koblet til Väderstad-maskinens beskyttede trådløse nettverk. Väderstad E-Control Mobile kobles som gjest til nettverket, mens iPad-en i traktoren fortsetter å være den viktigste kontrollenheten i feltet.

Väderstad E-Control Mobile har premierevisning på landbruksmessen Agritechnica 2019, for så å bli tilgjengelig på markedet i løpet av 2020.