08.11.2022 | Felleskjøpet

Väderstad, et av verdens ledende selskaper innen jordbearbeiding, såing og presisjonssåing, introduserer den nye kultivatoren Cultus HD. Den traktormonterte kultivatoren vil være tilgjengelig i to arbeidsbredder: 4,25 meter og 5,25 meter. Den kan jobbe ned til 30 centimeters dybde og er utstyrt med tre tindebjelker, som gir en tindeavstand på 27 centimeter.

Sterke tinder holder dybden

– De nye sterke Cultus HD-tindene med steinutløsning på opptil 680 kg gjør at kultivatoren vil opprettholde arbeidsdybden under ulike forhold, sier Wolfram Hastolz, direktør for jordbearbeidingsredskaper hos Väderstad.

– En viktig indikator på ytelsen til en kultivatortinde er dens evne til alltid å opprettholde kraft mot bakken. Det er her Cultus HD skiller seg ut i markedet. Når den møter et større hinder, klarer Cultus HD sine tinder å løfte seg helt opp av jorden for å passere hindringen. Når de går ned i jorden igjen, klarer de imidlertid å opprettholde sin fulle kraft, for så raskt som mulig å komme tilbake til riktig arbeidsstilling. På denne måten kan Cultus HD garantere en meget presis presisjon i arbeidsdybden, som gir utmerket jordarbeiding over hele jordet.

Fjernstyr dybden fra traktoren

Cultus HD er bygget med traktorføreren i fokus. Arbeidsdybden stilles inn fra førerhuset, maskinen er utstyrt med hydraulisk vingelås og det nye, unike nivelleringssystemet Dynamic Control sørger for at tindene holder den dybden sjåføren ønsker uten behov for manuell justering, sier Wolfram Hastolz.

Cultus HD kan utstyres med Väderstads komplette utvalg av spisser og MixIn-skinner, som alle er designet, testet og produsert på Väderstads egen slitedelsfabrikk – Väderstad Components. Den nye Väderstad Cultus HD 425-525 montert jordfreser går i full produksjon høsten 2023.

800-Cultus.jpg