Populært flaggskip fra John Deere 

30. november 2016 ble traktoren 6250R fra John Deere lansert i Mannheim, med tittel «Lett, sterk og smart». Samme dag ble også traktoren avduket på Agromek-utstillingen i Herning, Danmark. Dette var også den nye kjørespakens offisielle lansering.

Lett og sterk nykommer

Hovedmålet til John Deere var å lage en traktor med mye effekt, men lav egenvekt. Traktoren er utviklet med innspill fra en ti-mannsterk gruppe av bønder/entreprenører som har etterspurt «mer effekt og en kjørespak». Resultatet er at traktoren har 250 hk nominelt og 300 hk makseffekt, og en toppfart på 40/50 km. Den har en oppgitt egenvekt på 9 300 kilo, som gir kun 31 kilo per hestekraft. Gitt at en vurderer traktormodeller med mer en 280 hestekrefter, blir 6250R klassens vinner.

- Nye John Deere 6250R har maksimal effekt på 300hk. Dette kombinert med lav vekt og stor tillatt totalvekt, betyr en allsidig stortraktor, sier Tore Glærum, produktsjef traktor i Felleskjøpet Agri.

6250R har en hydraulikkapasitet på 160 l/min og kan utstyres med 6 hydraulikkuttak. Den bakre 3-punkten løfter hele 10,4 tonn. Den nye modellen er kun ti centimeter lenger enn 6215R. Det vil si at den har en akselavstand på 2900mm.

John Deere med den beste, smarte løsningen

Førerhytta på 6250R er den samme som de andre i 6R-serien. Her finner du 6,11 kvadratmeter glassareal, panoramadører på begge sider. Armlenet CommandArm sitter fremst, med en sju eller ti tommer stor terminal. Fjerde generasjon CommandCenter, som John Deere omtaler terminalen som, er svært brukervennlig med funksjonalitet som et nettbrett. Kjørespaken har blant annet følgende funksjoner: Kjørespak, vendegir, cruise control, innstilling av akselerasjon og krypfunksjon.

Spaken programmeres i traktorens CommandCenter og kommer med følgende funksjoner:

• 11 programmerbare knapper
• Kjørespak
• Vendegir
• Cruise control
• Innstilling av akselerasjons-aggressivitet
• Krypefunksjon

I tillegg til å programmere CommandPro-spaken, kan fortsatt el-lasterspaken programmeres. Nå er det også mulig å programmere inn hvilke hydraulikkuttak fingertuppbryterne i CommandArmen skal betjene.

Grunnleggende, men smarte funksjoner

Ved å skyve spaken fremover, øker hastigheten. Ved å trekke den bakover, reduseres hastigheten. Vipper en spaken til høyre, går traktoren til forhåndsinnstilt hastighet. Til venstre endres kjøreretning.

Hele 11 knapper på kjørespaken kan programmeres. På disse knappene kan man tilegne spaken hydraulikkfunksjoner eller aktiveringsfunksjoner som for eksempel PTO, vendeteigsautomatikk, ISOBUS, og turtallsminne. De tre knappene i oransje farge er ferdig programmert for transmisjonsstyring, der en velger akselerasjonsaggressitivitet, samt o knapper for forhåndsinnstilt kjørehastighet. Kjørehastigheten kan også justeres med et rullehjul, om man ikke ønsker å skyve på spaken. Skyves spaken hardt frem- eller bakover, over et hakk, vil traktoren gå opp i maks hastighet, eller bremse ned til full stopp.

To steder med vendegir

Med kjørespaken kan man endre kjøreretning på mer enn ett sted. Det sitter vendegir både på venstre side av rattet, samt i kjørespaken. Kjørespakens vendegir betjenes ved å trykke inn aktiveringsknappen i fremkant, for deretter å vippe spaken til venstre. Om en ikke trykker inn aktiveringsknappen, men bare tar spaken til venstre, er det en annen spennende funksjon som aktiveres: Finkjøring i et krabbegir fra 0 til 2 km/t. Denne er nyttig når en skal koble redskap.

Med kjørespaken har du full frihet til å velge om du vil kjøre med pedal eller spak, da hver funksjon overstyrer hverandre. Med «ActiveZero» vil traktoren nå stå i ro når man slepper gasspedalen.

Lett, sterk og smart - oppsummert

  • Helramme-konstruksjon
  • Trinnløs transmisjon
  • CommandArm-betjening
  • Lavt støynivå
  • 300 hk makseffekt
  • 160 l/min hydraulikkapasitet

Markedets beste kjørespak, CommandPro:

  • Transmisjonsbetjening og hele 11 programmerbare knapper
  • Kjørespaken programmeres i traktorens terminal CommandCenter
  • Ergonomisk betjening på høyt nivå.

Prøvekjøring

For mer informasjon og prøvekjøring er du velkommen til å kontakte din lokale salgskonsulent. Finn din selger her.