07.12.2023 | Felleskjøpet

Det første året med Fjøsnissebrus ble et skikkelig førjulseventyr for Felleskjøpet. Etter lanseringen i slutten av oktober gikk det ikke mange dagene før bondesamvirket skjønte hvor det bar.

– Vi tappet et antall flasker ut ifra hvor mye vi vanligvis selger av mat- og drikkevarer. Dette skulle derimot vise seg å være noe helt annet! Vår største avdeling på Kløfta solgte nesten 1000 flasker på ti dager, sier kategorisjef Maren Dahl i Felleskjøpet Agri.

Etterspørselen var til tider så stor at varene knapt kom inn i butikken før de gikk ut igjen. Nå er alle butikkene til Felleskjøpet så godt som utsolgt for de edle dråpene laget på solmodne bringebær fra norske bønder. Planleggingen av neste års produksjon er allerede i gang.

– Planen er klar: Neste år skal vi gjøre Fjøsnissebrusen vesentlig større, sier Maren Dahl.

imagevn77e.pngLanserer egen solbærsaft

For kunder som ikke får tak i Fjøsnissebrusen har Felleskjøpet samtidig gjort en utvidelse av matkategorien under egen merkevare. Nå er nemlig selskapets egen solbærsaft å finne i alle Felleskjøpets 100 avdelinger og samarbeidende lag.

Produktet føyer seg inn i kategorien sammen med blant annet fjøsnissebrus, havrebarer og potetchips, og har noe til felles: Alle er laget i hovedsak på råvarer fra norske bønder.

Solbærsaft er laget på bær Jonsås gård i fruktbygda Sauherad i Telemark, og er tappet av velkjente Epleblomsten.

– Vi ser allerede at dette også er et produkt som slår godt an ute hos kundene våre. Vi har også forsøkt, og solbærsaft passer ypperlig som ingrediens i rød saus til julas riskrem, sier kategorisjef Maren Dahl.

Vil du lage rød saus med Felleskjøpet Solbærsaft? Her er den enkle oppskriften:

3dl vann
2dl solbærsaft
1ss potetmel

Bland saften til passelig blanding. Den kan gjerne være litt sterkere enn saften du vanligvis drikker.
Rør potetmel ut i 2 ss vann. Varm opp saftblandingen, og tilsett potetmelblandingen litt og litt. Den røde sausen skal være jevn og fyldig, men ikke for tykk. Avkjøl sausen før servering.

imagethxbc.png