0

AS-Motor: Proff kvalitet for tøffe forhold

Maskiner fra AS-Motor er utviklet og produsert for ekstreme forhold, som høy vekst og stigninger i terrenget på 35 grader eller mer. Familieselskapet har mer enn 130 ansatte, og står for hele prosessen fra design og utvikling til produksjon og testing. AS-Motor er i dag en av de mest ettertraktede produsentene av profesjonelle klippere i Europa og verden over for kommuner, landskapsarkitekter, anleggsgartnere og privatforbrukere. AS-Motor har hele tiden vært helt i tet når det gjelder innovasjon, sist med lanseringen av AS Sherpa RC i USA; verdens første sitteklipper for røft terreng med fjernstyring. 

Nyeste produkt fra AS-Motor

Det nye slag-sitteklipperen AS 1040 Yak 4WD har ytelsen og robustheten i krysningen mellom en sitteklipper med firehjulstrekk og en slagklipper. Maskinen møter kravene til profesjonalitet og effektivitet, selv i tett vegetasjon fra flere år og i vanskelig terreng.

Den nye sitte-klipperen med slagkniv fra AS-Motor av Felleskjøpet Den nye sitte-klipperen med slagkniv fra AS-Motor

(Juni 2018) Stor nyhet til den som jobber med å hindre at landskap gror igjen: AS 1040 Yak 4WD håndterer tett vekst i krevende terreng. ... Les mer

AS 1040 YAK 4WD – laget for tøft, profesjonelt bruk av AS-Motor AS 1040 YAK 4WD – laget for tøft, profesjonelt bruk

Harald Josef Ernstberger, som er godt kjent med hele produktspekteret til AS-Motor, har testet AS 1040 YAK 4WD i hard, praktisk bruk. ... Les mer

Historien om AS Motor

Proffesjonell teknologi 

På 1950-tallet var grunnlegger og navnebror Alfred Schefenacker (AS)  en oppfinner i den sørlige delen av Tyskland. På sine daglige spaserturer utenfor Stuttgart bet han seg merke i hvor vanskelig det var å klippe mellom de bratte og trange radene på de lokale vingårdene. Foruten å være bratte, ble vingårdene bare klippet en gang per år, og beskjæringene etterlot tykke vinstokker underveis. Det så ikke ut til å være noen god løsning på denne tøffe klippe-jobben, og dermed bestemte Schefenacker seg for å finne opp en. 

Vel vitende om at motoren er hjertet hos enhver maskin, bygde Alfred sin egen, tilpassede totaktsmotor til den første Allmäher®-klipperen for skråninger. AS-Motor Allmäher® var en innovasjon med lett vekt, kraftig motor og spesielt bygget for tøft terreng, som gjorde en ellers tyngende jobb betraktelig enklere å utføre. 

I årene som fulgte ble AS-Motor en stor innovasjonskraft, og er i dag en av de mest ettertraktede produsentene av profesjonelle klippere i Europa og verden over for kommuner, landskapsarkitekter, anleggsgartnere og privatforbrukere. AS-Motor har vært helt i tet når det gjelder innovasjon, sist med lanseringen av AS Sherpa RC i USA; verdens første sitteklipper for røft terreng med fjernstyring. 

AS-Motor har fortsatt hele produksjonssyklusen in-house, og bygging av alle maskinene starter med et "Research & Design"-team på 12 personer og går videre til produksjon, testing, salgsapparat og forhandlere. 

På en kjøretur rundt i sørlige deler av Tyskland i dag kan man fortsatt se gårdbrukere med en Allmäher® de kjøpte for 30 år siden. Noen miles ned veien ved AS-Motor’s hovedkontor i Bühlertann, er Allmäher’s originale design fortsatt i produksjon ved et sosialt- og miljøbevisst selskap. Alfred Schefenacker’s grunnleggende filosofi fra 1959 videreføres den dag i dag: Robuste maskiner bygget for å vare, og en visjon for framtiden.