01.12.2020 | Camilla Mellemstrand

Det er en strålende fornøyd verkstedleder Samvirke snakker med en av de siste dagene i november. Ti mekanikere er i full sving i de splitter nye lokalene og verkstedleder Torgeir Holen er full av framtidstro etter at han og folka hans har fått dobbelt så mye plass, to nye traverskraner, moderne oljeanlegg og kontorplass til alle mekanikerne.

- Det har vært et drømmeprosjekt og alt har gått på skinner siden vi begynte i mars. Nå har vi plass til å ansette flere og yte enda bedre service til kundene, enten de kjører John Deere, anleggsmaskiner eller andre traktormerker, sier Holen.

Feilsøk over nett

Det er ikke mange landbruksverksteder hvor hver mekaniker har egen kontorplass, men Torgeir Holen mener dette sier mye om framtida.


På kontrollrommet på Ottas landbruksverksted har mekanikerne egen kontorplass med hver sin pc.

- Vi står midt i en digital revolusjon. Nå for tida sitter mekanikerne mye med feilsøking over nettet. Programvareoppdateringer kan sendes digitalt. Vi trenger ikke reise ut til kunden like ofte, men kan fjerndiagnostisere. Vi legger for eksempel inn opptaksfunksjoner av sensorer, slik at vi også kan få registrert sporadiske feil uten å være fysisk tilstede. Dette opptaket sender vi direkte til John Deere sine ingeniører for analyse, så når vi først reiser ut vet vi allerede hva som er galt og hvilke komponenter vi må ha med oss. Det betyr både lavere regning og kortere ståtid for kunden, sier Holen. For å ivareta sikkerheten har kundene fått egen inngang med adgangskontroll, i tillegg til at alle dører og verkstedporter er fjernstyrte.

Lokale ringvirkninger

Det er Multibygg fra Brumunddal som, sammen med lokale undertreprenører, har stått for bygget.

- Jeg tror det er viktig for Felleskjøpets eiere at våre investeringer gir ringvirkninger i lokalsamfunnet. At Felleskjøpet nå satser tungt i Gudbrandsdalen sender svært positive signaler både til kundene og de ansatte, sier Holen. Nå står oppgradering av butikk og delelager for tur, mens det gamle verkstedet skal gjøres om til maskinhall. Offisiell åpning av komplett ny avdelingen på Otta blir i mars.