29.08.2022 | Felleskjøpet

Hos oss i Felleskjøpet får du bacon i terninger fra norske svineprodusenter som har levert kjøttet sitt til Gilde. Bacon er røkt og lettsaltet sideflesk fra svin og egner seg ypperlig som en smaksforsterker med hele seks dimensjoner av «umami» som er det japanske ordet for velsmakende. Ikke rart at bacon er mye brukt i dressinger, sauser og majoneser.

Mange bruksområder

Bruk gjerne bacon som du ser det oftest, altså til speilegget på frokostbordet, på sandwichen, hamburgeren, pannekakene, i blandaball eller som tilbehør til lutefisk. Men glem ikke pasta carbonara, i bakverk, i sjokolade og andre dessertretter, for nå finnes det faktisk både is og syltetøy med bacon.

Opphav i Kina

Man antar at bacon ble spist i Kina for mer enn 3 500 år siden, og har en stor rolle i matkulturen i land som USA Og England. Selv om det lenge har vært på norske matbord, så har det virkelig fått et oppsving på de siste årene.  Det er sunt og godt, og selvsagt av svært god kvalitet.

Husk å steke på høy varme, og sett ned varmen på slutten – da får du et sprøtt og godt bacon som resultat.

Uttrykket «bring home the bacon” beskrives som å tjene penger inn til familien, og sier noe om hvilken status bacon hadde i England allerede på det tolvte århundre. Vi kan gjerne ta frem det uttrykket i 2022 også.

 Her kan du finne inspirasjon til nye og gamle retter med bacon. God appetitt!