24.05.2022 | Felleskjøpet

Helt i fra Østerdalen ved Tronfjellet, hvor den friske og kalde fjellufta blåser over toppene og ned mot Tynset, får du her et stykke urnorsk håndverk som strekker seg helt tilbake til jernalderen. Tronfjell spekeskinke produsert utelukkende fra norske kjøttråvarer av ypperste kvalitet. En velhengt spekeskinke, hengt til modning i 24 måneder, så mør og fløyelsmyk at den smelter på tunga. Med Tronfjellets tørre, friske fjelluft som en aktiv del av produksjonen og utsikt til sju prestegjeld og lenger enn det, får du her et norsk produkt produsert med tradisjoner og omtanke.   

Server en urnorsk tradisjon

Skåret i tynne skiver, eller skavet tynt av hel skinke med kniv, er Tronfjell spekeskinke perfekt som enkel festmat blant venner eller med familien ved hyggelige sommerkvelder i hagen. Server gjerne Tronfjell spekeskinke med eggerøre fra egne høner, hjemmelaget potetsalat fra egen potetåker eller selvplukkede jordbær fra egen hage for en komplett opplevelse av urnorske tradisjoner og norsk natur.

Ta del i et stykke NM-gull 

Bærekraftig og lokalprodusert mat er etterspurt, samtidig som det produseres mye kvalitetsmat i Norge. Tronfjell spekeskinke er et kjøttprodukt som gjorde dommerne målløse under NM for kjøttprodukter og vi er stolte av å kunne tilby en bestselger som gikk helt til topps i noen av våre utvalgte butikker. Felleskjøpet ser at salg av bondens egne matprodukter kan gi nye muligheter for både produsenter og kunder. Du finner derfor prisvinnende Tronfjell spekeskinke fra Nortura i ni utvalgte Felleskjøpets butikker rundt om i Norge, med et langsiktig mål om å kunne tilby lokal mat i alle våre butikker i nær fremtid.    

Ønsker du å se flere kortreiste produkter fra Felleskjøpet, kan du lese mer om mat fra den norske bonden her. Du finner også inspirasjon til nydelige oppskrifter, hvor norskprodusert mat av norske bønder er i fokus.