Fôret fra Farmer inneholder dessuten kostfiber som gir god fordøyelighet og tannhelse.

Marsvin spiser grovfôr, som betyr at de kan og skal fordøye cellulose ved hjelp av bakterier i blindtarmen. I naturen er de beitedyr som spiser mest gress, men også andre lave vekster og blader fra busker. Mage-tarmkanalen er tilpasset til å fordøye store mengder fiberrik og kalorifattig mat.

Fôret Tommy the Farmer Marsvin inneholder fruktooligosakkarider fra betefiber, som bidrar til god mage-tarmhelse, og betaglukaner (MacroGard), som er bra for marsvinets generelle helse.

Fôret bør være fiberrikt

Gir du et altfor fiberfattig og energirikt fôr, kan marsvinet få alvorlige sykdommer som trommesyke, fettlever og opphørt tarmfunksjon. Marsvin har dessuten tenner som vokser hele livet, og gir du altfor lettygd mat, slites ikke tennene ordentlig. Immunforsvaret påvirkes også negativt av et feil kosthold, og dermed kan det oppstå økt infeksjonsrisiko.

C-vitamin er viktig

Det som skiller marsvin fra andre gnagere og kaniner, er at de ikke kan produsere C-vitamin selv. Derfor må dette vitaminet tilføres i maten. Dyr som er drektige eller som vokser, trenger 30 mg/dag, og voksne dyr trenger 10 mg/dag. Tommy the Farmer marsvinfôr er tilsatt ekstra E- og C-vitamin.